Κατηγορία: Ερωτήσεις

Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους Δασικούς Χάρτες

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 04 Απριλίου 2017.

Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Υπ. Αρ. 2848/24-1-17  Ερώτησή μου, για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Από την απάντηση προκύπτει ότι η Κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε μετά τις καθολικές αντιδράσεις επαναφέροντας ρυθμίσεις που είχε καταργήσει ή αγνοήσει.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί στην πράξη. 

 Δείτε την απάντηση εδώ.

Να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στέγασης του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:  Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                  κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Η πρόσφατη κατάληψη του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιοχής, καθώς μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 2008, το σχολείο στεγάζεται σε λυόμενα, τα οποία όμως, είναι πλέον ακατάλληλα. 

Να χυθεί άπλετο φως στα έργα και τις ημέρες του Καλογρίτσα με την χρηματοδότηση του από την Attica Bank και την ανάληψη έργων οδοποιίας του τμήματος Πατρών - Πύργου.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

- Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη

- Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου

-Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σ. Κοντονή

 

Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργούνται από την επιστολή της 25.1.2017 της AtticaBank προς τον όμιλο Καλογρίτσα, τόσο με τις χρηματοοικονομικές δυνατότητες του υποψήφιου για άδεια τηλεοπτικού σταθμού και ανάληψης έργων του δημοσίου, αλλά κυρίως με τον τρόπο χειραγώγησης και επηρεασμού, με πιέσεις σε στελέχη της τράπεζας για τις αποφάσεις χρηματοδότησης ή έκδοσης εγγυητικών επιστολών υπέρ του «Ομίλου» για ανάληψη δημοσίων έργων.

 

H πρόσθετη χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του Διυλιστηρίου πόσιμου νερού της Τεχνητής Λίμνης Πηνειού

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη

κ. Γεώργιο Σταθάκη

Κύριε Υπουργέ,

Tο  έργο  «Διυλιστήριο από Τεχνητή Λίμνη Πηνειού» με προϋπολογισμό 22.158.028 ευρώ, προέβλεπε  μια ολοκληρωμένη μονάδα  επεξεργασίας, που θα έλυνε οριστικά τις ανάγκες για ύδρευση τα επόμενα 20 χρόνια, των κατοίκων όλης της Βόρειας Ηλείας.

Ουσιαστικά θα παρείχε πόσιμο νερό σε ποσοστό 100% στους Δήμους  Ήλιδας, Πηνειού  και Ανδραβίδας - Κυλλήνης. 

Μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Οι αγρότες και οι οικονομικοί κλάδοι που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα αντιμετωπίζουν λόγω και της οικονομικής κρίσης πολλαπλά προβλήματα και έχουν στραμμένο το μάτι στην ελπίδα που μπορεί να δώσει η ενεργοποίηση των μέτρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

 

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) αποτελεί βασικό εργαλείο στήριξης για τον αγροτικό τομέα και γενικότερα την ύπαιθρο.

 

Τεράστια αναστάτωση στην Ηλεία από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Γεώργιο Σταθάκη

 

Τεράστια αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Ν. Ηλείας από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, καθώς αγροτικές εκμεταλλεύσεις οικίες και οικισμοί εμφανίζονταιως δάση.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα, όπου στο Δήμο Πύργου από τα 60.500 στρέμματα που είναι δηλωμένα στο Ο.Σ.Δ.Ε. χαρακτηρίζονται ως αναδασωτέα τα 20.700, δηλαδή το 34% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σε άλλη περίπτωση εκτάσεις που παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες της Μικράς Ασίας το 1952 ως αγροτικές εκτάσεις κρίνονται αναδασωτέες,

Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας σε αγρότες - κτηνοτρόφους

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η παρατεταμένη και συνεχιζόμενη κακοκαιρία του πρώτου δεκαημέρου του Γενάρη, με πρωτοφανή για την Ηλεία φαινόμενα χαμηλών θερμοκρασιών και χιονόπτωσης, επέφερε ολική καταστροφή σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην κτηνοτροφική παραγωγή.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και του παγετού καταστράφηκαν ολοσχερώς καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, ενώ μεγάλες αναμένονται οι απώλειες στο φυτικό κεφάλαιο, κυρίως σε εσπεριδοειδή και ελιές.

Να ενημερωθεί η Βουλή για την επιστολή Τσακαλώτου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών,

           κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Οι συνεχείς τακτικισμοί και οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι υπονομεύουν την πορεία της χώρας και την εγκλωβίζουν σε ένα αέναο κύκλο αδιεξόδων και δεσμεύσεων.

 

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη θεομηνία στην Ζάκυνθο

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Εσωτερικών

           κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

           2. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Ζάκυνθο στις 26 και 27-11-2016, προξένησαν τεράστιες υλικές ζημιές και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

 

Τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, η υλοποίησή τους όμως προϋποθέτει την άμεση ανταπόκριση των κρατικών μηχανισμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα τον Πύργο

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                 κ. Νικόλαο Φίλη

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ακόμα πιο έντονα, μέσα από αντιπαραθέσεις και αμφισβητήσεις, το χρόνιο πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στον Πύργο.

Μεγάλα συμφέροντα πίσω από την έξωση των αγροτών από τις εκτάσεις του αεροδρομίου Ανδραβίδας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  1. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας          

  κ. Πάνο Καμμένο            

 2.Τον Υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων          

   κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Οι αγρότες της περιοχής της Ανδραβίδας, εδώ και πολλά χρόνια, καλλιεργούσαν τις εκτάσεις του αεροδρομίου Ανδραβίδας, συμμετέχοντας μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού τους στη διαδικασία της ενοικίασης τους.

 

Η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016.

Η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

                κ. Ευάγγελο Αποστόλου

             2. Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                 κ. Νικόλαο Φίλη

 

Το Ινστιτούτο Αμπέλου και Οπωροκηπευτικών στον Κόροιβο της Ηλείας είναι δυστυχώς, εγκαταλελειμμένο παρά το γεγονός ότι διαθέτει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και κατέχει πολλαπλασιαστικό υλικό τοπικών ποικιλιών οπωροκηπευτικών.

 

Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η πρόσφατη κακοκαιρία με τη σφοδρότατη βροχόπτωση και τον πρωτοφανή όγκο νερού προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Ηλείας.

Επλήγησαν δενδρώδεις καλλιέργειες, οπωροκηπευτικά, καλλιέργειες αραβοσίτου, ενώ καταστροφικές ήταν οι συνέπειες στη συγκομισμένη σταφίδα που παρεσύρθη από τα αλώνια, λόγω του μεγάλου όγκου των βρόχινων υδάτων.

Μέτρα για την αποζημίωση των πληγέντων πολιτών και την αντιμετώπιση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία στο Ν. Ηλείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

           κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

 

Η σφοδρότατη κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες, μέχρι και σήμερα, το Ν. Ηλείας προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Υποδομές, κατέστρεψε περιουσίες απροστάτευτων από τα καιρικά φαινόμενα πολιτών.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όταν ο κ.Σπίρτζης απαντούσε στη Βουλή για την αξιοπιστία του εκλεκτού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ Καλογρίτσα που πήρε και τελικ… https://t.co/QdGARy29v1

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Κύριε @PrimeministerGR, ζήτησα να έρθετε σήμερα στη Βουλή για να δώσετε απαντήσεις στον Ελληνικό λαό που αγωνιά και περν…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θλιβεροί στην αντιπαράθεσή τους στη #vouli Χρυσοχοΐδης - Ραγκούσης. Οι πρώην Γραμματείς μας αλληλοκατηγορούνται γι… https://t.co/5HycH3Esuf

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Σαν σήμερα, στις 30 Ιουνίου 1996, ο Κώστας Σημίτης εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 4ο Συνέδριο του Κινήματος. https://t.co/5OV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χθες χειροκροτούσαν τους υγειονομικούς υποκριτικά, σήμερα τους δέρνουν πραγματικά.... https://t.co/bGP5kJZtyf

Facebook

ZOO Category

Login