Υπερβολικά και άδικα πρόστιμα κατά τη διαδικασία χορήγησης του Αγροτικού Τιμολογίου

on Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

            κ. Γεώργιο Σταθάκη

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς αγρότες, όταν επιχείρησαν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου η ΔΕΗ να συνεχίσει να τους χορηγεί το Αγροτικό Τιμολόγιο στην παροχή ρεύματος των αρδευτικών τους εγκαταστάσεων

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ με βάση την υπ’ αριθμ. 140424/06-03-2017 Υπουργική Απόφαση ειδοποίησε τους αγρότες να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα μέχρι 30-09-2018, αλλιώς θα προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες όμως, για την έκδοση του απαιτούμενου Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων           (Δελτίο Νο 1) ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους αγρότες ότι πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο 150€ εφόσον δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία για χορήγηση άδειας χρήσης ύδατος, είχαν όμως υποβάλλει αίτημα για εγγραφή στο ΕΜΣΥ, ή πρόστιμο 250€ εφόσον δεν είχαν υποβάλλει αίτημα εγγραφής στο ΕΜΣΥ.

Είναι προφανές ότι για πολλούς από τους ενδιαφερόμενους αγρότες, κυρίως μικροκαλλιεργητές, τα πρόστιμα αυτά είναι ιδιαίτερα επαχθή με βάση τα δεδομένα της οικονομικής συγκυρίας, πολύ δε περισσότερο είναι άδικα, καθώς, πολλοί εξ αυτών δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως, για τις προθεσμίες που εξέπνευσαν.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί και καλούνται να ενεργήσουν αναλόγως προκειμένου:

  1. Να καταργήσουν το πρόστιμο των 150€ για τους αγρότες που ήδη έχουν υποβάλλει αίτηση στο ΕΜΣΥ, αλλά δεν ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες διαδικασίες.
  2. Να εξετάσουν τη δυνατότητα δραστικής μείωσης του προστίμου των 250€ για όσους δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια, λόγω άγνοιας των προθεσμιών.
  3. Να παρατείνουν την προθεσμία της 30-9-2018, ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Κουτσούκος

Γιώργος Αρβανιτίδης

Μιχάλης Τζελέπης

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Κανονική 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους τώρα. Γιατί η κανονικότητα δεν μπορεί να αφορά μόνο τους λίγους και ισ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρωτοχρονιάτικες πίτες από τους πολιτιστικούς συλλόγους Καλυβίων Ήλιδας και "Αστρινιά" Αγ.Ιωάννη Αμαλιάδας. Κυριαρ… https://t.co/0OWBeLTfII

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τιμήσαμε σήμερα στην Αμαλιάδα τον πολιούχο της πόλης μας Αγ.Αθανάσιο. https://t.co/yBh46jEdN2

Facebook

ZOO Category

Login