Πολλές οικογένειες ακάλυπτες από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Ηλεία

on Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

1. Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση

2.Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά αθετεί τις υποσχέσεις της για την κάλυψη όλων των οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων για τη δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, και δυστυχώς τα αποτελέσματα δείχνουν πως στην Ηλεία 533 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, της διαχειριστικής αρχής του προγράμματος, για το σύνολο των Δήμων της  Ηλείας υπεβλήθησαν συνολικά αιτήσεις για 1623 παιδιά και χορηγήθηκαν voucher για 1090.

Να επισημάνουμε πως, με βάση το σύνολο των αιτήσεων και των υπαρχουσών προσφερόμενων θέσεων συνολικά στο δημόσιο-δημοτικό και ιδιωτικό τομέα και δεδομένου ότι, περισσότερες οικογένειες, συγκριτικά με παλιότερα, αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν τα τροφεία ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, επιβάλλεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί ωφελούμενων παιδιών για την επόμενη χρονιά.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Τι προτίθενται να κάνουν για την κάλυψη των οικογενειών των οποίων τα παιδιά βρέθηκαν εκτός παιδικών σταθμών;
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των άμεσων ενεργειών τους ώστε έγκαιρα να καλυφθούν οι ανάγκες των ενδιαφερομένων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Κανονική 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους τώρα. Γιατί η κανονικότητα δεν μπορεί να αφορά μόνο τους λίγους και ισ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρωτοχρονιάτικες πίτες από τους πολιτιστικούς συλλόγους Καλυβίων Ήλιδας και "Αστρινιά" Αγ.Ιωάννη Αμαλιάδας. Κυριαρ… https://t.co/0OWBeLTfII

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τιμήσαμε σήμερα στην Αμαλιάδα τον πολιούχο της πόλης μας Αγ.Αθανάσιο. https://t.co/yBh46jEdN2

Facebook

ZOO Category

Login