Κατηγορία: Κοινές Ερωτήσεις

Εξωυπηρεσιακές παρεμβάσεις και παρατυπίες σε βάρος επιτυχημένων προϊσταμένων ΔΟΥ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΚΕ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ Ευκλείδη Τσακαλώτο

Σύμφωνα με καταγγελίες Διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, που δεν επελέγησαν σε θέσεις ευθύνης υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε με βάση τις τελευταίες προκηρύξεις, υπήρξε πλήθος παράτυπων ενεργειών και παρεμβάσεων εις βάρος τους κατά τη διαδικασία της επιλογής.

ΜΟΔ Α.Ε.: Μια εταιρεία εμπορίας ξενόγλωσσων βιβλίων ανέλαβε το γραπτό διαγωνισμό για την επιλογή Προϊσταμένων των υπηρεσιών που διαχειρίζονται το ΕΣΠΑ!

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γ. Δραγασάκη

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα με απόφαση του Προέδρου της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), κ. Παναγιώτη Πάντου, επιλέχθηκε ως ανάδοχος του έργου της οργάνωσης και υλοποίησης του γραπτού διαγωνισμού για την επιλογή των Προϊσταμένων των Ειδικών Υπηρεσιών (του Ν.4314/2014), δηλαδή των υπηρεσιών της ΜΟΔ Α.Ε. που διαχειρίζονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και της Κεντρικής Υπηρεσίας της Μονάδας, μια ιδιωτική εταιρεία εμπορίας ξενόγλωσσων βιβλίων, με την επωνυμία Combo Books Α.Ε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Α.Ε. πριν διορισθεί από την κυβέρνησή σας στη θέση που κατέχει σήμερα ήταν ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών!

Οι ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση στη «σκανδαλώδη» χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον  Υπουργό Οικονομικών

            κ Ευκλείδη Τσακαλώτο

           Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

            κ. Ιωάννη Δραγασάκη

           Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας

           και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

           κ. Σταύρο Κοντονή

Με μεγάλη καθυστέρηση αντέδρασαν, τόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όσο και οι συστημικές τράπεζες στη «σκανδαλώδη» χρηματιστηριακή κατάρρευση κατά 70% των μετοχών της εταιρείας Folli Follie, εντός 24 ημερών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του οικονομικού τύπου και καταγγελίες Ελλήνων  επενδυτών, η καθυστερημένη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε ως αποτέλεσμα να απολεσθούν περίπου 705 εκατ. € από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας και να υποστούν ζημιές οι μικρομέτοχοι επενδυτές.

Μείωση της φορολογίας σε συνδυασμό με νέες θέσεις εργασίας.

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

-Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο

-Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ.Ι.Δραγασάκη

-Εργασίας,Κοιν.Ασφ. και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,κα Ε.Αχτσιόγλου

Η υπερφορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της, προκειμένου να τους δοθεί ανάσα για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

Επιπλέον, η πάταξη της μαύρης εργασίας και η ανάγκη αύξησης των θέσεων εργασίας υπαγορεύουν την λήψη στοχευμένων μέτρων με αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και χωρίς το άμεσο δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟOΣΑ, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η χώρα μας κατέχει δεύτερη θέση των επιβαρύνσεων οικογενειών, αφού για κάθε 100 ευρώ αμοιβής από την εργασία , τα 39 Ευρώ πηγαίνουν απευθείας για κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών και φόρων εισοδήματος, χωρίς να υπολογίζεται κανένας έμμεσος φόρος και καμία συμπληρωματική επιβάρυνση.

Σε έξαρση η εγκληματικότητα, στο ζενίθ η ανασφάλεια των πολιτών

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στο χώρο εργασίας, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Δυστυχώς όμως, οι πολίτες της χώρας βρίσκονται καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών που εισβάλουν στα σπίτια τους και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους.

«Παράνομη λήψη σύνταξης από την νυν Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Πατρών»

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018.

Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης            κα Έφη Αχτσιόγλου

Σύμφωνα με καταγγελίες, η κα Χαρίκλεια Μαρτσούκα, πρώην υπάλληλος του Νοσοκομείου Ρίου και σήμερα Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Πατρών,  ελάμβανε παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της, τα τελευταία 22 χρόνια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε και έγινε καταλογισμός σε βάρος της από το  Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να επιστρέψει πάνω από 100.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών.  Στις καταγγελίες αναφέρεται ότι, μετά τον καταλογισμό, έγινε διακανονισμός για την οφειλή της προς την εφορία  και πλέον  παρακρατείται από τις αποδοχές της το ποσό των 266 ευρώ το μήνα, το οποίο και αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει.

Σε ομηρία οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

           2. Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Έφη Αχτσιόγλου

 

Κύριοι Υπουργοί,

           

            Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχει οργανωμένη και συστηματική κατ' οίκον πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα από εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που στηρίζει τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες εξυπηρετώντας σχεδόν 100.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ σε όλη τη χώρα.

            Το «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί συγκεκριμένη πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που κατοχυρώθηκε νομοθετικά το 2002 και εξελίχτηκε σε πυλώνα κοινωνικής συνοχής, διαμορφώνοντας καθοριστικά την κοινωνική πολιτική στην πατρίδα μας. Το 2013 με νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν (Νόμος 4199/2013) , μπήκε φρένο στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του προγράμματος από τη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα ενισχύθηκε η κεντρική μονάδα του , με δύο επί μέρους δράσεις την ΄΄Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων΄΄ και την ΄΄Κατ’ οίκον κοινωνική φροντίδα΄΄

Κατάργηση επιδόματος Μ.Α.Τ. για το προσωπικό της Ε.Κ.Α.Μ

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη

            Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο

 

Ως γνωστόν η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που υπαγόταν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής έχει από το 2015 μεταφερθεί στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. Όσο λοιπόν, η Ε.Κ.Α.Μ. υπαγόταν στις Υπηρεσίες Αστυνομικών Επιχειρήσεων, το προσωπικό που υπηρετούσε σε αυτή ελάμβανε και το επίδομα Μ.Α.Τ.

Αποζημίωση πολιτών λόγω μη τήρησης των προθεσμιών εξυπηρέτησής τους από το Δημόσιο

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κυρία Όλγα Γεροβασίλη

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Συντάγματος «Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων, ιδίως πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει.». 

Εκτός της ρύθμισης των έως και 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία χιλιάδες μικρομεσαίοι οφειλέτες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ έως 50.000 ευρώ οφείλουν περίπου 1,1 εκατ. άτομα, οι οφειλές των οποίων με τις προσαυξήσεις ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, δηλαδή ανέρχονται στο 1/3 των συνολικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Με πεντάμηνη καθυστέρηση εκδόθηκε τελικά στις 29/12/2017 η υπ. αριθμ. 62134/4100/2017 (ΦΕΚ Β' 4640/29-12-2017) Απόφαση για την εξειδίκευση των κριτηρίων για την ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης από την Υπουργό Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου, και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Αξιοπιστία και διαφάνεια του Προγράμματος Δημόσιων Κληρώσεων

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΣΥ - ΠΟΤΑΜΙ

Προς τον Υπουργό: α) Οικονομικών
β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τον Δεκέμβριο του 2016, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, θεσπίστηκε από την Κυβέρνηση το πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 70 του Ν. 4446/2016 που δημοσιεύτηκε την 22 Δεκεμβρίου του 2016 στο ΦΕΚ Α’ 240, περιέχεται η σχετική διάταξη, ενώ στην ΠΟΛ. 1161 με ημερομηνία 9/10/2017 (ΦΕΚ Β’ 3657) περιγράφονται αναλυτικά οι λεπτομέρειες του προγράμματος. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται ως Φορέας υλοποίησης του προγράμματος η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), οι δικαιούχοι συμμετοχής, η μέθοδος υπολογισμού των λαχνών και ο τρόπος υλοποίησης των κληρώσεων.

Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάντμιντον 2020: Άρνηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διοργάνωσή του στην Ελλάδα με τη συμμετοχή 1.000 παιδιών

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους:

- Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

- Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου

 

Πολλά ερωτήματα εγείρει η άρνηση του Υπουργείου σας σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Αντιπτέρισης (Badminton) που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2020.

Το κρατικό Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παράρτημα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς:

  • Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

  • Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

κα Λυδία Κονιόρδου

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Ν.4366/2016 (ΦΕΚ A 18 - 15.02.2016) κρατικοποίησε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταφέροντας στο Δημόσιο τις οφειλές του Ο.Μ.Μ.Α.,  παρά τις καταγγελίες που διαχρονικά διατύπωνε για το σύνολο των δραστηριοτήτων και των οικονομικών επιλογών των μέχρι τότε Διοικήσεών του.

Αρρυθμίες στην οικονομική υποστήριξη αποσπασμένων Αστυνομικών της Δ.Α. Ηλείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη


Η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων στις Υπηρεσίες Διαχείρισης Προσφυγικού έχει σε πολλές περιπτώσεις επηρεάσει τόσο τη δυναμικότητα των αστυνομικών διευθύνσεων όσο και το εργασιακό περιβάλλον των ίδιων των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας έχουν αποσπαστεί πέντε (5) Αστυνομικοί στην Δ.Α. Χίου , δύο (2) στην Ορεστιάδα, ένας (1) στην Κω , ένας (1) στην Μυτιλήνη και την 30η/6/2017 με την υπ΄ αριθμ. 6423/17/13/3716 διαταγή του Υπουργείου αποσπάστηκε άλλος ένας (1) στην Δ.Α. Χίου για την ενίσχυση της υπηρεσίας Τ.Δ.Μ., η οποία αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού.

Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί πριν την έναρξη του φετινού τρύγου

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

  1.  Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο
  2. .Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου

          Ύστερα από εποικοδομητική συνεργασία με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), εγκαίρως και με παρεμβάσεις μας τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής είχαμε επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες για τους αμπελοκαλλιεργητές και τις οινοποιητικές επιχειρήσεις από την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Από την ομιλία μου στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που σ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα: Δημοκρατική Ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή καθεστωτισμός και συντήρηση https://t.co/QQubABoXQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Σταθερή είναι η ακρίβεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγού…

Facebook

ZOO Category

Login