Κατηγορία: Κοινές Ερωτήσεις

Νέες περικοπές συντάξεων στους συνταξιούχους, αγρότες και μη, που απασχολούνται σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Η κοινωνική ασφάλιση συνιστά κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα στο Σύνταγμα της χώρας και αποτελεί κορυφαία έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Συνιστά, κατά τούτο θεσμική εγγύηση αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα από την ανάρτηση δασικών χαρτών

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη

 

Μπροστά σε ξαφνικά και αναπάντεχα πρόσθετα προβλήματα έχουν βρεθεί οι πολίτες με το που ξεκίνησε η ανάρτηση των δασικών χαρτών. Τα προβλήματα αφορούν τόσο τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους με παραγωγικές εκτάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί αναδασωτέες, αλλά και πολλούς επαγγελματίες και μικρομεσαίους για τους οποίους δημιουργούνται προβλήματα με τις υφιστάμενες άδειες των επιχειρήσεών τους. Την αναστάτωση αυξάνει ακόμη περισσότερο το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος υποβολής των ενστάσεων επίλυσης των διαφορών με τους δασικούς χάρτες, που παραπέμπει περισσότερο σε φοροεισπρακτικό μέτρο παρά σε διοικητική διαδικασία.

Για δύο χρόνια παρακρατούνται τα 20 εκατ. € από 50.000 οικογένειες χωριών με αιολικά πάρκα

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη

Κύριε Υπουργέ,

εδώ και δύο χρόνια δεν αποδίδονται τα περίπου 20.000.000€ που έπρεπε να έχουν πιστωθεί από το Φεβρουάριο του 2015 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ των 50.000 οικογενειών των 272 ορεινών χωριών της χώρας, όπου είναι εγκατεστημένα Αιολικά Πάρκα. Χαρακτηριστικά, προβλέπονται για Κάρυστο 1,5 εκατ.€, Αργολίδα 1,3 εκατ.€, Ροδόπη 1,3 εκατ.€, Σητεία 1,0 εκατ.€, Αρκαδία 0,6 εκατ.€, κ.ά.  Έχουν προβλεφθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2014 όλες οι διαδικασίες για την άμεση κατανομή των ποσών αυτών.

Μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό θέμα από τις δημόσιες συμβάσεις της εταιρίας «Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο Άρτας Κ. Αλεξίου-Ο. Γεροβασίλη Ο.Ε.»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  1. Τον Υπουργό Υγείας

2. Τον Υπουργό Οικονομικών

 

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Όλγα Γεροβασίλη, κατείχε κατά τρόπο αντισυνταγματικό τη βουλευτική της έδρα από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Κατά το διάστημα αυτό ήταν εταίρος της εταιρίας με την επωνυμία «Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο Άρτας Κ. Αλεξίου-Ο. Γεροβασίλη Ο.Ε.», η οποία είχε συνάψει «Σύμβαση Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών» με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με πενταετή διάρκεια από 8/4/2011 έως 7/4/2016.

Η αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Ζακύνθου συνεχίζεται

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Κύριε Υπουργέ,

έχουν παρέλθει: α) δέκα μήνες από την υποβληθείσα προς εσάς ερώτησή μας υπ’ αριθ. πρωτ. 2812/01-02-2016 με θέμα τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, και β) έξι μήνες από την υποβληθείσα προς εσάς ερώτησή μας υπ’ αριθ. πρωτ. 5970/7-6-2016 με θέμα «Αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου». Απάντηση ακόμα δεν έχουμε λάβει σε καμία από τις ως άνω ερωτήσεις μας.

Επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

Κύριε Υπουργέ,

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας νομοθετήθηκαν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως μέτρο συγκράτησης του μόνιμου πληθυσμού στα νησιά τη χειμερινή περίοδο και την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές. Με τον τρόπο αυτό υπήρξε μια πρώιμη εφαρμογή της αρχής της νησιωτικότητας πριν ακόμα αυτή θεσμοθετηθεί.

Το αυξημένο κόστος μεταφοράς πρώτων υλών και προϊόντων επιβαρύνει σημαντικά το κόστος ζωής, αλλά και κάθε παραγωγική δραστηριότητα στα νησιά. Η εφαρμογή του μέτρου αποδείχθηκε πολλαπλά ορθή καθώς στήριξε αποφασιστικά την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών στο νησιώτικο χώρο, πέραν της συμβολής του στη συγκράτηση του μόνιμου πληθυσμού.

Μεγάλα προβλήματα με την καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης 2016

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Με το καλημέρα από την ανάρτηση των καταστάσεων με τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2016  την περασμένη εβδομάδα δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των κτηνοτρόφων όσον αφορά το ύψος και τον χρόνο καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης 2016.

Οι κτηνοτρόφοι των ορεινών περιοχών, την στιγμή που λόγω έλλειψης ταμειακής ρευστότητας περίμεναν την πληρωμή τους πριν το τέλος του φθινοπώρου βλέπουν για μια ακόμη φορά να διαψεύδονται οι υποσχέσεις του κ. Αποστόλου. Αντί να τους καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση για την έγκαιρη προμήθεια ζωοτροφών σήμερα που έχουν ανάγκη, με μεγάλη έκπληξη βλέπουν την δραματική μείωση της εξισωτικής για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, μείωση που αγγίζει το 60% σε σχέση με το 2015 και αισθάνονται απογοητευμένοι με την προοπτική ότι ακόμη και αυτή η κουτσουρεμένη εξισωτική θα καταβληθεί αντί για το 2016 το 2017. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους αυτοί που έλαβαν πέρυσι 7.000 ευρώ, τώρα θα πάρουν 2.650 ευρώ, ενώ πολύ μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων που έλαβαν πέρυσι εξισωτική αποζημίωση έχει φέτος απορριφθεί.

Καμία πρόοδος για το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα και την ολοκλήρωση του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

           κ. Χρήστο Σπίρτζη

Κύριε Υπουργέ,

με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθούν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας, την κυβερνητική ολιγωρία και τις ανακολουθίες σχετικά με το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα. Ένα έργο το οποίο θα έδινε μεγάλη πνοή στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελούσε εφαλτήριο ανάπτυξης και προόδου.

Εύρυθμη λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Πολίτη

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

         Κυρία Όλγα Γεροβασίλη

Κυρία Υπουργέ,

Στις 27 Ιουλίου ε.ε., διορίσθηκε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού νέος Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ), κατόπιν σχετικής απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, της 20ης Ιουλίου ε.ε. Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων λήφθηκε με την επίτευξη της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής αυξημένης πλειοψηφίας. Την πρόταση του Προέδρου της Βουλής για το νέο ΣτΠ υπερψήφισε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Συνήγορος του Πολίτη αποτελεί μεν μονοπρόσωπη Ανεξάρτητη Αρχή, επικουρείται όμως ουσιωδώς από τους Βοηθούς Συνηγόρους του Πολίτη, το έργο και η συμβολή των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχής.

Υπερβάσεις κόστους κατασκευής και λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: - Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή

- Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη

- Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρ. Σπίρτζη

Κύριοι Υπουργοί,

Σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Αττικής προκαλούν οι λύσεις που προωθεί μετά από παλινδρομήσεις και προεκλογική και μετεκλογική αλλαγή θέσεων και απόψεων η Περιφέρεια Αττικής όσον αφορά στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό.

Παράταση λειτουργίας των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ:

- Υπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο

- Υπουργός Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο

 

Σε πέντε ημέρες από σήμερα, οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που υπάρχουν σε 66 δήμους της χώρας και εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση πάνω από 118.000 ωφελούμενους από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι κλπ) θα κλείσουν με απόφαση της κυβέρνησης η οποία γνωστοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.46119/3718 έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας Φωτίου.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές δεν έχει προηγούμενο, τη στιγμή που οι συμπολίτες μας που στηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές αυξάνεται καθημερινά.

Επιλογή σε θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και επικεφαλής Δημόσιων Φορέων και Οργανισμών, από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

 

-          Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή

-          Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο

 

Με τις διατάξεις του ν. 4369/2016 (Α΄ 33) όπως ισχύει, θεσπίστηκε το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης (εφεξής Μητρώο) που τηρείται στο ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και καθορίστηκε ότι οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των Υπουργείων και των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, καθώς και οι επικεφαλής των Δημοσίων Φορέων και Οργανισμών, θα επιλέγονται με τη διαδικασία που προβλέπεται στο νόμο από εγγεγραμμένους στο Μητρώο. Παρά το γεγονός ότι η τελική μορφή της σχετικής διάταξης μεταβλήθηκε γραμματικά μέσω της εξωθεσμικής διαδικασίας της κατάθεσης «νομοτεχνικής βελτίωσης» την τελευταία στιγμή και επιχειρήθηκε η παραπλάνηση της Βουλής η πραγματικότητα είναι ότι σύμφωνα με το πνεύμα των διατάξεων του ν. 4369/2016 δεν μπορεί κατά καμία έννοια να εξαιρούνται οι Γενικοί, Αναπληρωτές Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς από την προβλεπόμενη διαδικασία.

Αναγκαία και επιβεβλημένη η βιώσιμη ρύθμιση για οφειλές δημοτών και επιτηδευματιών στους Δήμους

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

-Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο.

-Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή

Οι οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων δημοτών και επιτηδευματιών προς τους Δήμους όλης της χώρας και ιδίως όσες εξ’ αυτών καθίστανται ληξιπρόθεσμες, αποτελούν μια πραγματικότητα που επιβάλει την άμεση λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη βιώσιμη ρύθμισή τους.

Οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 Δήμους και 6.339 ανέργους

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

κ. Γιώργο Κατρούγκαλο

Με δελτίο τύπου το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 10-10-2016 ενημέρωνε για την απόφαση αναστολής της υποβολής αιτήσεων για Κοινωφελή Εργασία σε 34 δήμους για 6.339 ανέργους, μετά από θέμα νομιμότητας που έθεσεη ΚΕΔΕ.

Ταλαιπωρία των αγροτών λόγω μη λειτουργίας του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

          Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

                       κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Με τον Νόμο 3874/2010 δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά όλα τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν στην Επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση.

Με βάση τις προβλέψεις του παραπάνω Νόμου ύστερα από την υποβολή της αίτησης εγγραφής και αφού προσκομισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά χορηγείται ηλεκτρονικά από το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ βεβαίωση για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνονται οι… https://t.co/iPXfp99zin

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά οτι η ακρίβεια…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών απο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων αποτελεί μον… https://t.co/5YlVXDshtS

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστο…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Ο πολυδιαφημισμένος από την Kυβέρνηση πρώτος προϋπολογισμός εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας, δεν…

Facebook

ZOO Category

Login