Κατηγορία: Κοινές Ερωτήσεις

Η αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Ζακύνθου συνεχίζεται

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Κύριε Υπουργέ,

έχουν παρέλθει: α) δέκα μήνες από την υποβληθείσα προς εσάς ερώτησή μας υπ’ αριθ. πρωτ. 2812/01-02-2016 με θέμα τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, και β) έξι μήνες από την υποβληθείσα προς εσάς ερώτησή μας υπ’ αριθ. πρωτ. 5970/7-6-2016 με θέμα «Αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου». Απάντηση ακόμα δεν έχουμε λάβει σε καμία από τις ως άνω ερωτήσεις μας.

Επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

Κύριε Υπουργέ,

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας νομοθετήθηκαν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως μέτρο συγκράτησης του μόνιμου πληθυσμού στα νησιά τη χειμερινή περίοδο και την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές. Με τον τρόπο αυτό υπήρξε μια πρώιμη εφαρμογή της αρχής της νησιωτικότητας πριν ακόμα αυτή θεσμοθετηθεί.

Το αυξημένο κόστος μεταφοράς πρώτων υλών και προϊόντων επιβαρύνει σημαντικά το κόστος ζωής, αλλά και κάθε παραγωγική δραστηριότητα στα νησιά. Η εφαρμογή του μέτρου αποδείχθηκε πολλαπλά ορθή καθώς στήριξε αποφασιστικά την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών στο νησιώτικο χώρο, πέραν της συμβολής του στη συγκράτηση του μόνιμου πληθυσμού.

Μεγάλα προβλήματα με την καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης 2016

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Με το καλημέρα από την ανάρτηση των καταστάσεων με τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2016  την περασμένη εβδομάδα δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των κτηνοτρόφων όσον αφορά το ύψος και τον χρόνο καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης 2016.

Οι κτηνοτρόφοι των ορεινών περιοχών, την στιγμή που λόγω έλλειψης ταμειακής ρευστότητας περίμεναν την πληρωμή τους πριν το τέλος του φθινοπώρου βλέπουν για μια ακόμη φορά να διαψεύδονται οι υποσχέσεις του κ. Αποστόλου. Αντί να τους καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση για την έγκαιρη προμήθεια ζωοτροφών σήμερα που έχουν ανάγκη, με μεγάλη έκπληξη βλέπουν την δραματική μείωση της εξισωτικής για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, μείωση που αγγίζει το 60% σε σχέση με το 2015 και αισθάνονται απογοητευμένοι με την προοπτική ότι ακόμη και αυτή η κουτσουρεμένη εξισωτική θα καταβληθεί αντί για το 2016 το 2017. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους αυτοί που έλαβαν πέρυσι 7.000 ευρώ, τώρα θα πάρουν 2.650 ευρώ, ενώ πολύ μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων που έλαβαν πέρυσι εξισωτική αποζημίωση έχει φέτος απορριφθεί.

Καμία πρόοδος για το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα και την ολοκλήρωση του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

           κ. Χρήστο Σπίρτζη

Κύριε Υπουργέ,

με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθούν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας, την κυβερνητική ολιγωρία και τις ανακολουθίες σχετικά με το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα. Ένα έργο το οποίο θα έδινε μεγάλη πνοή στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελούσε εφαλτήριο ανάπτυξης και προόδου.

Εύρυθμη λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Πολίτη

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

         Κυρία Όλγα Γεροβασίλη

Κυρία Υπουργέ,

Στις 27 Ιουλίου ε.ε., διορίσθηκε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού νέος Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ), κατόπιν σχετικής απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, της 20ης Ιουλίου ε.ε. Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων λήφθηκε με την επίτευξη της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής αυξημένης πλειοψηφίας. Την πρόταση του Προέδρου της Βουλής για το νέο ΣτΠ υπερψήφισε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Συνήγορος του Πολίτη αποτελεί μεν μονοπρόσωπη Ανεξάρτητη Αρχή, επικουρείται όμως ουσιωδώς από τους Βοηθούς Συνηγόρους του Πολίτη, το έργο και η συμβολή των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχής.

Υπερβάσεις κόστους κατασκευής και λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: - Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή

- Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη

- Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρ. Σπίρτζη

Κύριοι Υπουργοί,

Σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Αττικής προκαλούν οι λύσεις που προωθεί μετά από παλινδρομήσεις και προεκλογική και μετεκλογική αλλαγή θέσεων και απόψεων η Περιφέρεια Αττικής όσον αφορά στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό.

Παράταση λειτουργίας των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ:

- Υπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο

- Υπουργός Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο

 

Σε πέντε ημέρες από σήμερα, οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που υπάρχουν σε 66 δήμους της χώρας και εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση πάνω από 118.000 ωφελούμενους από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι κλπ) θα κλείσουν με απόφαση της κυβέρνησης η οποία γνωστοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.46119/3718 έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας Φωτίου.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές δεν έχει προηγούμενο, τη στιγμή που οι συμπολίτες μας που στηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές αυξάνεται καθημερινά.

Επιλογή σε θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και επικεφαλής Δημόσιων Φορέων και Οργανισμών, από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

 

-          Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή

-          Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο

 

Με τις διατάξεις του ν. 4369/2016 (Α΄ 33) όπως ισχύει, θεσπίστηκε το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης (εφεξής Μητρώο) που τηρείται στο ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και καθορίστηκε ότι οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς των Υπουργείων και των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, καθώς και οι επικεφαλής των Δημοσίων Φορέων και Οργανισμών, θα επιλέγονται με τη διαδικασία που προβλέπεται στο νόμο από εγγεγραμμένους στο Μητρώο. Παρά το γεγονός ότι η τελική μορφή της σχετικής διάταξης μεταβλήθηκε γραμματικά μέσω της εξωθεσμικής διαδικασίας της κατάθεσης «νομοτεχνικής βελτίωσης» την τελευταία στιγμή και επιχειρήθηκε η παραπλάνηση της Βουλής η πραγματικότητα είναι ότι σύμφωνα με το πνεύμα των διατάξεων του ν. 4369/2016 δεν μπορεί κατά καμία έννοια να εξαιρούνται οι Γενικοί, Αναπληρωτές Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς από την προβλεπόμενη διαδικασία.

Αναγκαία και επιβεβλημένη η βιώσιμη ρύθμιση για οφειλές δημοτών και επιτηδευματιών στους Δήμους

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

-Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο.

-Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή

Οι οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων δημοτών και επιτηδευματιών προς τους Δήμους όλης της χώρας και ιδίως όσες εξ’ αυτών καθίστανται ληξιπρόθεσμες, αποτελούν μια πραγματικότητα που επιβάλει την άμεση λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη βιώσιμη ρύθμισή τους.

Οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 Δήμους και 6.339 ανέργους

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

κ. Γιώργο Κατρούγκαλο

Με δελτίο τύπου το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 10-10-2016 ενημέρωνε για την απόφαση αναστολής της υποβολής αιτήσεων για Κοινωφελή Εργασία σε 34 δήμους για 6.339 ανέργους, μετά από θέμα νομιμότητας που έθεσεη ΚΕΔΕ.

Ταλαιπωρία των αγροτών λόγω μη λειτουργίας του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

          Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

                       κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Με τον Νόμο 3874/2010 δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά όλα τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν στην Επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση.

Με βάση τις προβλέψεις του παραπάνω Νόμου ύστερα από την υποβολή της αίτησης εγγραφής και αφού προσκομισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά χορηγείται ηλεκτρονικά από το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ βεβαίωση για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη.

Συγκεντρωτισμός και γραφειοκρατία με «νέες» υπηρεσίες, δομές και θέσεις μετακλητών και μη υπαλλήλων στο Υπουργείο Εργασίας.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  1.τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο

2.τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή

Το στίγμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια ατυχής μίξη κρατικιστικής ιδεοληψίας και φτηνού πολιτικού ωφελιμισμού. Οι κυβερνητικές επιλογές σε σχέση με το Κράτος το αποδεικνύουν περίτρανα. Αντί του εξορθολογισμού των δομών και της ενίσχυσης των υπηρεσιών που παρέχουν υπηρεσίες στον πολίτη, η Κυβέρνηση πλάθει συστηματικά ένα υδροκέφαλο σχήμα, που πολλαπλασιάζει τις πολιτικές θέσεις, τη γραφειοκρατία, τις δαπάνες, και θάλπει την αναποτελεσματικότητα και την κακοδιοίκηση.

Μεγάλες ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν πολύ μεγάλες καταστροφές στην αμπελοκαλλιέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Οι καταστροφές πλήττουν τους αμπελοκαλλιεργητές σε μία περίοδο που έχουν ολοκληρώσει τις καλλιεργητικές δαπάνες.

Ρουσφετολογική και αντικανονική επιλογή εκπροσώπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς τους Υπουργούς:

- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη

- Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά

Κύριοι Υπουργοί,

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 74 του ν. 3566/2007 (Α΄ 117) και του π.δ. 109/2014 (Α΄ 176), εξέδωσε την υπ’ αριθ. πρωτ. οικ.293/16.2.2016 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση έως τριών θέσεων στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (Μ.Ε.Α.) της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες. Η ανωτέρω Πρόσκληση, αν και υπογράφεται από τη Γενική Γραμματέα, δεν έχει εκδοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου, γεγονός που της αφαιρεί το τεκμήριο νομιμότητας, δεδομένου ότι για τη νόμιμη έκδοση ενός διοικητικού εγγράφου απαιτείται όχι μόνο η υπογραφή του από το αρμόδιο διοικητικό όργανο, αλλά και η έκδοσή του από την αρμόδια διοικητική Αρχή, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι γενικώς και αορίστως η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, αλλά συγκεκριμένο Τμήμα, Διεύθυνση και Γενική Διεύθυνση.

Κατάργηση του άδικου και αντιαναπτυξιακού φόρου στο κρασί

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

            Κατά τη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή του σχετικού Νόμου 4346/2015 αλλά και με πολλές άλλες παρεμβάσεις μας είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί θα επέφερε σοβαρό πλήγμα στις συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις της χώρας με καταστροφικές συνέπειες για τους αμπελουργούς και τους εργαζόμενους στον οινικό τομέα.

            Επίσης, είχαμε εκτιμήσει ότι η επιβολή του φόρου δεν θα απέδιδε τα προσδοκώμενα από την κυβέρνηση έσοδα των 70 εκατ. ευρώ.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @protothema: Κουτσούκος στον «Θέμα 104,6»: Ο Πολάκης ευτελίζει το ρόλο του βουλευτή- Τα ίδια κάνουν και οι χρυσαυγίτες https://t.co/JsXV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#voulitv Η Κυβέρνηση υπονόμευσε τον Ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της Α΄ κατοικίας και τώρα αφήνει ξεκρ… https://t.co/EkFnb0FRC8

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγάλη συγκέντρωση και στη Σπάρτη.Η βάση του @kinimallagis δεν εξαγοράζεται,θα ανατρέψει τα σχέδια των μηχανοράφων… https://t.co/I7hLKXktl9

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Η πρότασή μας για τον Αγροτοδιατροφικό Τομέα συ… https://t.co/SQS3EszZvC

Facebook

Login