Κατηγορία: Κοινές Ερωτήσεις

Γιατί καθυστερεί για τον 1 χρόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κατανομή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 20.0000.000 € στους οικιακούς καταναλωτές 272 ορεινών κοινοτήτων της χώρας;

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.4203/2013 (ΦΕΚ Α΄235), κατ’ εξουσιοδότηση του οποίου εκδόθηκε η ΚΥΑ με αριθμό ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.23840/23.12.2014 (ΦΕΚ Β΄3497/29.12.2014), παρακρατούνται ποσά σε ποσοστό 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ – Αιολικά Πάρκα, από τον ΛΑΓΗΕ για το Διασυνδεδεμένο Σύστημα και από τον ΔΕΔΔΗΕ για τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά. Τα ποσά αυτά αποδίδονται, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, στους οικιακούς καταναλωτές των Δήμων όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ.

«Ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό εργαζομένων Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων-ΟΔΑΖ».

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης

 

κ. Γ. Κατρούγκαλο

Οι συνταξιοδοτούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ιονίων- ΟΔΑΖ, εδώ και καιρό αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λόγω της μη πρόβλεψης για το φορέα συνταξιοδότησής τους. Ως Υφυπουργός είχα επισημάνει το πρόβλημα και το 2014 (παρότι δεν είχα την αρμοδιότητα της «νομοθετικής πρωτοβουλίας» προσπάθησα να προωθήσω λύση για το θέμα με σχετική τροπολογία).

Μια τροπολογία Βουλευτών έγινε νόμος του Κράτους στις 7/10/14 και εντάχθηκε ως άρθρο 55 στο νόμο 4301 ΦΕΚ 223 Α΄.

Στη συνέχεια όμως δεν εκδόθηκε η προβλεπόμενη ΚΥΑ, την οποία έπρεπε να υπογράψουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας και η οποία δε φαίνεται να έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Το Νοσοκομείο της Ζακύνθου, το οποίο εγκαινιάστηκε προ τετραετίας περίπου υποβαθμίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού της Ζακύνθου, συμπεριλαμβανομένων και των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, κατά τους θερινούς μήνες.

«Κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την οργισμένη αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις ελλείψεις κρεβατιών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο ΕΣΥ, καθώς οι κίνδυνοι έχουν πλέον αυξηθεί για τους ασθενείς, με αποκορύφωμα το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανόντος συμπολίτη λόγω αδυναμίας άμεσης μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Επιπλέον η επαγγελματική εξουθένωση του υφιστάμενου προσωπικού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Αναγκαία η μείωση προμήθειας τραπεζών στις διαδικτυακές συναλλαγές και στις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, από 1/1/2016 δεν θα αναγνωρίζεται καμία έκπτωση δαπάνης, η οποία δεν έχει γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής προκειμένου να χορηγηθεί έκπτωση φόρου, προωθείται δε και η σταδιακή σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Εκτιμάται ότι με το νέο σύστημα θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό η μη απόδοση του ΦΠΑ και θα εμποδιστεί η έκδοση «πλαστών» αποδείξεων.

« Παρανομεί και εκτίθεται πολιτικά η Κυβέρνηση με την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών, να αποκαλύψει τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών άνω του 1 εκατ. Ευρώ που εντάχθηκαν με την χαριστική Π.Ν.Π. στη ρύθμιση των 100 δόσεων»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015.

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΚΕ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Προβληματισμό και ερωτηματικά, για τη σκοπιμότητα που υπηρετεί, προκαλεί η μέχρι σήμερα άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή και δι’ αυτής τον Ελληνικό λαό για τους μεγαλοοφειλέτες, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εντάχθηκαν στο Ν. 4321/2015 για τις εκατό δόσεις με τη χαριστική Π.Ν.Π. της 27-03-2015 (Φ.Ε.Κ. 35Α) και με την οποία για πρώτη φορά έγινε διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του Ν. 2523/97 για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

«Άρση αβεβαιότητας για την ΑΤΕ ασφαλιστική».

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο

Το σύνολο των μετοχών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, όπως είναι γνωστό έχει μεταβιβαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς.

Από το 2012 είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση της εταιρίας και μάλιστα υπεγράφη προσύμφωνο πώλησης σε άλλη ασφαλιστική εταιρία, το οποίο είχε καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης τον Νοέμβρη του 2014.

Επειδή από τότε έχει παρέλθει πάνω από ένας χρόνος και η ΑΤΕ ασφαλιστική, παρά τις συνεχείς φήμες για κλείσιμο, πώληση κ.λπ , έχει επιδείξει σημαντικό έργο μέσα στη δύσκολη συγκυρία και μάλιστα στο Ά εξάμηνο του 2015 έχει

«Κατάργηση της Διαύγειας με το Νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου»

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1.Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2. Τον Υπουργό Εξωτερικών

 

Στις 15.12.2015 κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με αντικείμενο τα «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», που περιείχε υποτίθεται το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια αποδείχθηκε φιάσκο καθώς η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική αναδίπλωση και απόσυρση του νομοσχεδίου, μετά την επισήμανση των θεσμών ότι δεν είχε ποσοτικοποιηθεί η προκύπτουσα δημοσιονομική επιβάρυνση. Στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο δεν αφορούσε το κυβερνητικό έργο, αλλά πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

 

"Κυβερνητική παρέμβαση για τους δανειολήπτες στεγαστικών α΄ κατοικίας σε ελβετικό φράγκο που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου από πλειστηριασμούς"

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Στις 30/11/2015 έληξε τυπικά η προθεσμία για την νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συστάθηκε με την αριθμ. πρωτ. ΓΔΟΠ0000007ΕΞ2014/Β.1/5.1.2015 (ΑΔΑ: 7ΧΘΔΗ-Ε0Ζ) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με κύριο έργο την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/17/ΕΕ σχετικά με «τις συμβάσεις πίστωσης για καταναλωτές για ακίνητα και την τροποποίηση των οδηγιών 2008/48/ΕΚ και 2013/36/EE και του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1093/2010» στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλων φορέων, το Συνήγορο του Καταναλωτή και άλλους φορείς.

Προβλήματα και σοβαρές ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό στην Λευκάδα

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι πρόσφατοι σεισμοί στη Λευκάδα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές του νησιού, στο οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης / αποχέτευσης αλλά και σε καταστήματα, επιχειρήσεις, αγροτικές υποδομές, εγκαταστάσεις και κατοικίες.

 

Λειτουργία Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό

-Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη

Τα Δημόσια (Ι.Ε.Κ.) παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους, ως επί τον πλείστον, του δεύτερου κύκλου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αποφοίτους Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), με στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων και των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να εισέλθουν με επιτυχία στην αγορά εργασίας. Η φοίτηση σε αυτά παρέχεται δωρεάν, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια μεσούσης της οικονομικής κρίσης να παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση και να έχουν δημιουργηθεί νέα τμήματα στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπαίζει τους πολίτες και συγκεκριμένα τους 635.000 δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ καθώς ούτε σήμερα καταβλήθηκαν τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς τους. Το ποσό αυτό πολλοί άνθρωποι, και ιδίως ηλικιωμένοι, το περιμένουν πώς και πώς. Κι όμως, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας δηλώνει ότι είναι άγνωστο το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα!

Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου

 

Είναι γνωστό ότι το 2014 υπήρξαν μεγάλες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω πλημμυρών, παγετών, χαλαζοπτώσεων, άκαιρων βροχοπτώσεων και ανεμοθυελλών.

            Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ παρά τις ελλείψεις προσωπικού, λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού για το 2015, κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών και έκδοσης των πορισμάτων.

Ζημιές από πλημμύρα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρσάλων

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

  1. 1.Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουπλή
  2. 2.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου

Η πρόσφατη πλημμύρα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρσάλων έχει προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, σε αγροτικά μηχανήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις και σε σπίτια.

            Ιδιαίτερα στη βαμβακοκαλλιέργεια οι ζημιές είναι μεγάλες αφού σε αρκετές περιπτώσεις, πέραν της μείωσης της αναμενόμενης παραγωγής και της υποβάθμισης της ποιότητας του προϊόντος παρασύρθηκαν μεγάλες ποσότητες βαμβακιού που είχαν συγκομισθεί.

Αποκατάσταση της λειτουργίας της αγοράς - αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των capital controls

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι πληγές που δημιούργησαν στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στις επιχειρήσεις, στην αγορά και στο εμπόριο η τραπεζική αργία και τα capitalcontrols δεν έχουν ακόμα επουλωθεί, παρά την προσπάθεια εξομάλυνσης στις τραπεζικές συναλλαγές.

Ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ακόμη δραματικές μειώσεις του κύκλου εργασιών τους (τζίρο), ενώ πολύ μεγάλα είναι τα προβλήματα για τις επιχειρήσεις που εισάγουν πρώτες ύλες και προϊόντα, αλλά και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Σε αυτήν την κρίσιμη φάση πρέπει να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες. Να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επιβίωσή τους και την διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων σ’ αυτές.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνονται οι… https://t.co/iPXfp99zin

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά οτι η ακρίβεια…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών απο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων αποτελεί μον… https://t.co/5YlVXDshtS

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστο…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Ο πολυδιαφημισμένος από την Kυβέρνηση πρώτος προϋπολογισμός εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας, δεν…

Facebook

ZOO Category

Login