Το κρατικό Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παράρτημα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

on Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς:

  • Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

  • Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

κα Λυδία Κονιόρδου

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Ν.4366/2016 (ΦΕΚ A 18 - 15.02.2016) κρατικοποίησε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταφέροντας στο Δημόσιο τις οφειλές του Ο.Μ.Μ.Α.,  παρά τις καταγγελίες που διαχρονικά διατύπωνε για το σύνολο των δραστηριοτήτων και των οικονομικών επιλογών των μέχρι τότε Διοικήσεών του.

Τονίσαμε κατά τη συζήτηση στη Βουλή στις 12-02-2016 την προσφορά του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον ελληνικό πολιτισμό και την ανάγκη να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, ενώ θέσαμε παράλληλα ως προϋποθέσεις τα ζητήματα που αφορούν στη χρηστή μη κομματική Διοίκηση, τη  διαφάνεια στη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση.

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο αρμόδιος τότε Υπουργός κ. Μπαλτάς απαντώντας  στην κριτική μας, καθώς δεν είχε παρουσιάσει κανένα οικονομικό στοιχείο, δεσμεύθηκε να προσκομίσει στη Βουλή τις οικονομικές καταστάσεις του Ο.Μ.Μ.Α..

Ο κ. Μπαλτάς και η διάδοχός του στο Υπουργείο Πολιτισμού κα Κονιόρδου όχι μόνο δεν προσκόμισαν στη Βουλή τις οικονομικές καταστάσεις όπως είχαν δεσμευτεί, αλλά ούτε καν υποχρέωσαν τη νέα Διοίκηση να τις αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Ο.Μ.Μ.Α..

Όπως προκύπτει δε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η Κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων Υπουργών μετέτρεψε τον Ο.Μ.Μ.Α. σε παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ με το διορισμό συγγενών και φίλων σε κρίσιμες επιτελικές θέσεις, ενώ δημιουργεί και εδώ κατά τη συνήθη πρακτική της μια νέα «στρατιά» αμειβόμενων συμβούλων και συνεργατών, με υψηλότατες αποδοχές και άσχετα προσόντα την ώρα μάλιστα που ο Ο.Μ.Μ.Α. δε μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα διαδοχικές νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να του χορηγηθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Ο.Μ.Μ.Α. και πως εξελίχθηκε από την ημερομηνία της κρατικοποίησής του; Να κατατεθούν οι σχετικές οικονομικές καταστάσεις .

2.Ποιες μεταβολές έχουν επέλθει στη σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού, μόνιμων, ειδικών συνεργατών, συμβούλων,  αποσπασμένων; Να κατατεθούν οι σχετικές καταστάσεις.

3.Υπάρχει σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης  του Ο.Μ.Μ.Α. ή θα συνεχίσει η Κυβέρνηση να δημιουργεί πρόσθετα βάρη στους φορολογούμενους πολίτες ασκώντας κομματική πολιτική στη Διοίκηση και διαχείριση του Ο.Μ.Μ.Α.

Oι ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Κουτσούκος

Χαρά Κεφαλίδου

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άκουσα Γεραπετρίτη στην ΕΡΤ να χρεώνει ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής για την Μάνδρα και να απαλλάσσει για την… https://t.co/anH8iDJsmK

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών @kinimallagis για την έκθεση Πισαρίδη. Συντηρητική, σύμφωνα με τους εντολείς και απα… https://t.co/et9YWnkDPD

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

@KatPanagopoulou Για την ιστορία. Με τη σφραγίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο νόμος Βρούτση υιοθετεί τη λογική και τι… https://t.co/DLZrORkENE

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εννοείς υφυπουργό του Βρούτση για να υπερασπίζεται το νόμο Κατρούγκαλου.... https://t.co/uurvYIKtC7

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά και το σημερινό συμπλήρωμα με "ολίγη από υφυπουργούς " έχουμε ακόμα μεγαλύτερη κυβέρνηση προς δόξαν του επιτε… https://t.co/6zfkk0W2AS

Facebook

ZOO Category

Login