Κατηγορία: Ομιλίες

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σ/Ν του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριες και κύριε συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, σήμερα συζητάμε ένα σοβαρό και κρίσιμο θέμα που αφορά χιλιάδες μαθητές εκατομμύρια συμπατριωτών μας και για το οποίο, βεβαίως, ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις αλλά και διαφορετικές προσλαμβάνουσες παραστάσεις:  Άλλοι που πήγαμε παλιότερα στο σχολείο με τα καπέλα και τις ποδιές και άλλοι που αποφοίτησαν πιο πρόσφατα, όταν το σχολείο είχε γίνει φιλελεύθερο. Και δεν πρέπει να κατηγορούμε τη φιλελευθεροποίηση για τα δεινά που αντιμετωπίζει σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα και να προβάλλουμε ως πρότυπο την στρατικοποίηση. Από ορισμένες πλευρές ακούγεται και αυτό.

Ομιλία στη Βουλή επί της αρχής των άρθρων και ψήφιση στο σύνολο του Σ/Ν του Υπ. Επικρατείας: "Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση"

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Για τι κουβεντιάζουμε σήμερα, αγαπητοί συνάδελφοι; Κουβεντιάζουμε, επειδή υπήρξε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης και διαβουλεύεται η Βουλή για να το διορθώσει, να το ψηφίσει και να πάμε σε ένα καινούργιο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Μήπως κουβεντιάζουμε, αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή υπήρξε μια βαθιά αντιδημοκρατική και αυταρχικού χαρακτήρα πράξη της Κυβέρνησης που κατέβασε το διακόπτη, αποτέλεσμα ενός πολιτικού σχεδιασμού, μιας επικοινωνιακής πολιτικής, σε κάθε περίπτωση μιας βαθιάς αντιμεταρρυθμιστικής αντίληψης για τα πράγματα

Ομιλία στη Βουλή επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σ/Ν του Υπ. Υγείας: «Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Υπ. Υγείας, του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθήνας «Ο Άγιος Σάββας» και της Άννας-Μαρίας-Λουΐζας Λάτση»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, περίμενα ως ειδικός αγορητής να έρθει η σειρά μου να μιλήσω, αλλά εγώ, κυρία Πρόεδρε, δεν είμαι αντίθετος σε μία ελευθεριότητα του Προεδρείου, όταν διευθύνει τη συζήτηση να ανοίγονται θέματα άσχετα αλλά χρήσιμα και να παρεμβαίνουν οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι εκτός ημερήσιας διάταξης. Μια και παίρνω όμως το λόγο μετά τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, τουλάχιστον δεν μπορώ να δεχθώ μαθήματα πατριωτισμού από τους κουκουλοφόρους και τους δοσίλογους και τους εκπροσώπους τους, δυστυχώς σήμερα, στο Κοινοβούλιο. Και το κλείνω για να μπω στο θέμα.

Ομιλία στη Βουλή επί των άρθρων και των τροπολογιών του Σ/Ν του Υπ. Εργασίας: "Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας"

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2013.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είπαμε και επί της αρχής ότι το βασικό ζήτημα του νομοσχεδίου έπρεπε να το έχουμε λύσει προχθές, αν όχι χθες. Έκανα μία αναφορά στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  με το ν. 3996/2011. Και τώρα έρχεται η Κυβέρνηση και φέρνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο. Σωστό είναι κατά την άποψή μου. 

Ομιλία στη Βουλή επί της αρχής του Σ/Ν του Υπ. Εργασίας: «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας, της ανομίας και όλων των αθέμιτων μεθόδων και πρακτικών που οδηγούν στην καταδολίευση του δημόσιου χρήματος, στην κατασπατάλησή του, στον προσπορισμό ωφελημάτων από μη δικαιούχους, καθώς και παράνομου πλουτισμού από ορισμένους, θα έπρεπε να ήταν στην πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα, στην πράξη και όχι διακηρυκτικά, στην πρώτη γραμμή της μάχης για ένα κράτος δικαίου, ισονομίας, ισοπολιτείας και εν τέλει κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Ομιλία στη Βουλή για το Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Ο εισηγητής μας αναφέρθηκε στον τρόπο που νομοθετούμε και τον επέκρινε.

Κύριε Υπουργέ, δοκιμάζετε τις σχέσεις της Κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο πολλές φορές και δημιουργείτε και προβλήματα στο εσωτερικό των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, διότι θέματα διαχειριστικού χαρακτήρα για τα οποία έπρεπε να υπάρχει προετοιμασία από το Υπουργείο, έρχονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Δεν νοείται αυτό. 

Ομιλία στη Βουλή για το Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικον έτους 2013"

Αναρτήθηκε: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,μιλάμε σήμερα για τον Προϋπολογισμό, αλλά αυτός ο Προϋπολογισμός δεν έχει τα χαρακτηριστικά που το Σύνταγμα και η κοινοβουλευτική διαδικασία αποδίδει στον Προϋπολογισμό.

Σ’ άλλες συνθήκες, σε συνθήκες ομαλές δηλαδή, ο Προϋπολογισμός περιείχε τα γενικά μεγέθη, περιέγραφε τις πολιτικές και ερχόταν στη συνέχεια ο νομοθέτης να πάρει τα μέτρα της πολιτικής και να την ενεργοποιήσει. 

Ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών σχετικά με το Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών: "Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012"

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι όλοι έχουμε την αίσθηση, ο καθένας με την διαφορετικότητα που προσεγγίζει το θέμα, ότι νομοθετούμε για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της πορείας της χώρας, την παραμονή της στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη. Πρόσφατα στις εκλογές αυτή η στρατηγική επικυρώθηκε από τους πολίτες κάτω από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις διαφωνίες τους και εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπεστήκαμε και το κόστος μιας τέτοιας πολιτικής. Είναι γνωστό επίσης ότι έχουμε μια υποχρέωση, να εξασφαλίσουμε δημοσιονομική προσαρμογή 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και είναι σωστό και πρέπει να είμαστε συνεπείς με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τελικά αναγκάστηκαν, όπως έλεγαν στη Βουλή ,να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας ή το πίστευαν κιόλας. Σε κάθε περ… https://t.co/7fk3j8ofTi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαλώνουν ΝΔ&ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός πέτυχε τα "ματωμένα" πλεονάσματα , αλλά κουβέντα δεν λένε για τις επαχθείς δεσμεύ… https://t.co/0XHdjeuApF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση. Δήλωση κατά την επίσκεψή μου στην Εύβοια. #kinima_alla

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/X2Phss7oPJ Είναι ώρα να δώσουμε μια ρεαλιστική νομοθετική λύση στο θέμα του ασύλου και με πολιτική βούληση…

Facebook

ZOO Category

Login