Κατηγορία: Ομιλίες

Διαδικαστική παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου για την ακρόαση Φορέων σχετικά με την Τροπολογία της Α' Κατοικίας.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019.

Διαδικαστική παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου για την ακρόαση Φορέων σχετικά με την Τροπολογία της Α' Κατοικίας.
Η Κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει την Τροπολογία για τη δήθεν προστασία της Α' Κατοικίας χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Επιβάλλαμε ακρόαση Φορέων και θα αποκαλύψουμε τον εμπαιγμό των δανειοληπτών. Επιμένουμε στην ΠΝ που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ : Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα να παρέμβω διαδικαστικά. Εγώ κατανοώ την προσπάθειά σας να γίνει μια συζήτηση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα και να συνεχίσει η Επιτροπή το απόγευμα, αφού ενημερωθούν οι Βουλευτές, όμως θα ήθελα να καταθέσω την εξής διαδικαστική πρόταση για να μην αντιδικούμε με τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και ποιος είναι με τις τράπεζες και ποιος είναι με τους δανειολήπτες.

Δείτε την ομιλία εδω.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στο Ν/Σ του Υπ. Εσωτερικών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στο Ν/Σ του Υπ. Εσωτερικών
Η φωτογραφική Τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου δύο "πρόθυμων" Βουλευτών που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία αναδεικνύει τα αδιέξοδα του ετερόκλητου μετώπου που κυβερνά. Δε σέβονται τους θεσμούς, παίζουν με τις κάλπες, θα το πληρώσουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Όντως συζητούμε ένα νομοσχέδιο που έχει τρεις σοβαρές πλευρές, αυτή της ισότητας, της ιθαγένειας και των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα μπορούσε κανείς να συζητήσει τις πλευρές αυτές σε μια προσπάθεια να βρει κοινές λύσεις, συνεννόηση και να πάει πιο μπροστά τα πράγματα, αλλά δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτή η Κυβέρνηση δεν τα πάει καλά με τους θεσμούς. Η σχέση της είναι προδήλως αρνητική και η συγκυρία φωτίζεται ή σκιάζεται από τη φωτογραφική ρύθμιση για να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση ζητήματα που συνδέονται με τη διασφάλιση της πορείας της και της πλειοψηφίας της το επόμενο διάστημα και μετά τις ευρωεκλογές και θα αναφερθώ σε αυτό.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. στο Σ/Ν για τον Αθλητισμό

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. στο Σ/Ν για τον Αθλητισμό
Τροπολογία "άφεσης αμαρτιών" σε όσους ευθύνονται για την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής, καθώς το 2015 μεταφέρατε 35000 υποθέσεις από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ χωρίς να γνωρίζουμε πόσες ελέγχθηκαν και πόσες παρεγράφησαν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Έρχεται στο μυαλό μου η εικόνα των πολιτικών Αρχηγών που συγχαίρουν τους αθλητές μας όταν μας κάνουν υπερήφανους και κατακτούν διεθνείς διακρίσεις και αυτό δείχνει μια εικόνα εθνικής ενότητας και περηφάνιας και θα έπρεπε όλοι να έχουμε συζητήσει με τέτοιο τρόπο τον διαλαμβανόμενο νομοσχέδιο, κύριε Υπουργέ, ώστε αυτή η εθνική ενότητα, η ομοψυχία και η βούληση όλων μας να υποστηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του, να διαμορφώσει ένα συνεκτικό πλαίσιο της διαδικασίας της λειτουργίας όλου του συστήματος

Παρέμβαση Γιάνννη Κουτσούκου στη Επιτροπή για την Έκθεση του Δ΄ τριμήνου του ΓΠτΒ

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019.

Παρέμβαση Γιάνννη Κουτσούκου στη Επιτροπή για την Έκθεση του Δ΄ τριμήνου του ΓΠτΒ
Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση για έξοδο στις αγορές, παρά το υψηλό κόστος του 3,9%, πανηγυρίζει και η ΝΔ για την επερχόμενη πολιτική σταθερότητα, η χώρα όμως, έχει πολύ βαριές δουλείες και ο κίνδυνος των νέων αδιεξόδων είναι υπαρκτός αν δεν σοβαρευτούμε.

Τοποθέτηση Γιάννη Κουτσούκου στη συζήτηση με τον Pierre Moscovici στη Βουλή με θέμα: «Η Ελλάδα του σήμερα στην Ευρώπη του αύριο»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019.

Τοποθέτηση Γιάννη Κουτσούκου στη συζήτηση με τον  Pierre Moscovici  στη Βουλή με θέμα: «Η Ελλάδα του σήμερα στην Ευρώπη του αύριο»

Καλωσορίζουμε τον Pierre Moscovici στη Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του όλους εκείνους τους Ευρωπαίους που στάθηκαν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια της Ελλάδας να διατηρήσει το κεκτημένο της συμμετοχής της στην Ε.Ε. και το euro.

Γνωρίζει ο κ. Επίτροπος ότι αυτή η προσπάθεια ήταν δύσκολη και επώδυνη, όχι μόνο λόγω του πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, αλλά και γιατί όταν ως ΠΑΣΟΚ αναλάβαμε αυτή την ευθύνη το 2010, ήταν όλοι απέναντι μας και μάλιστα με βαρύς πολιτικούς χαρακτηρισμούς.

Οι ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κ. Σπίρτζη για την τρίχρονη καθυστέρηση στην έναρξη και την αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση του Πάτρα –Πύργος. Σε τέσσερα χρόνια και αν…

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019.

Οι ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κ. Σπίρτζη  για την τρίχρονη καθυστέρηση στην έναρξη  και την αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση του Πάτρα –Πύργος. Σε τέσσερα χρόνια και αν…
Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για τις 6 συμβάσεις του Δρόμου Πάτρα-Πύργος στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Ο κ. Σπίρτζης, για μια ακόμα φορά σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματά του για να δικαιολογήσει την ακύρωση της δημοπράτησης του Ενιαίου Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος στις 26-3-2015 και την κατάτμησή του σε οκτώ εργολαβίες, που είχε ως αποτέλεσμα την τρίχρονη τουλάχιστον καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών (εφόσον κάποια από τα έργα ξεκινήσουν) και έθεσε σε αβεβαιότητα, παραπέμποντας στο μακρινό μέλλον την ολοκλήρωσή τους.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στη Σπάρτη

Αναρτήθηκε: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στη Σπάρτη
Το Κίνημα Αλλαγής είναι απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση με πραγματικές προοδευτικές πολιτικές.

Μεγάλη συμμετοχή στην πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στη Σπάρτη. Απάντηση σε όλους εκείνους που νομίζουν οτι θα μας εξαγοράσουν όλους. Δύναμή μας η βάση της Δημοκρατικής παράταξης.

Ακούστε την ομιλία εδώ. 

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Αρχαία Ολυμπία για την Αγροτική Ανάπτυξη και τις Εξαγωγές

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Αρχαία Ολυμπία για την Αγροτική Ανάπτυξη και τις Εξαγωγές
Να συνδέσουμε την αγροτική παραγωγή με το τρίπτυχο "Αναγνωρισιμότητα (Brand) - Τοποθεσία (Location) - Προϊόν (Product)" που πρότεινε η Φώφη Γεννηματά

  • Η αγροτική ανάπτυξη κρίσιμο μέγεθος και πολλαπλής αξίας για το εισόδημα των αγροτών, την ανάπτυξη της υπαίθρου και την κοινωνική συνοχή, την επάρκεια και την ποιότητα των τροφίμων και φυσικά, για τις εξαγωγές, είτε νωπών είτε τυποποιημένων και επεξεργασμένων αγροτικών προϊόντων.

Χαιρετισμός Γιάννη Κουτσούκου Εκπροσώπου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφης Γεννηματά στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019.

Χαιρετισμός Γιάννη Κουτσούκου Εκπροσώπου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής  κας Φώφης  Γεννηματά στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

Μεταφέρω του θερμούς χαιρετισμούς στο Συνέδριο της κυρίας Φώφης Γεννηματά, η οποία απεδέχθη την πρόσκληση σας και ευχαριστεί γι΄ αυτό. Βρίσκεται όμως στο εξωτερικό για υψηλού επιπέδου συνάντηση με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών κ. Σολτς και την Πρόεδρο του SPD κα Νάλες.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Δεν θα επιτρέψουμε η Αναθεώρηση του Συντάγματος να παιχτεί ως μονόπρακτο για ένα ρόλο είτε με Τσίπρα, είτε με Μητσοτάκη. Διεκδικούμε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε το Κίνημα Αλλαγής να παίξει καθοριστικό ρόλο ως μέρος της πλειοψηφίας των 180.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη που προηγήθηκε ήταν μακριά από τις αναγκαίες προϋποθέσεις και το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης και περιορίστηκε στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας με  τρόπο μάλιστα που νομίσαμε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να  το κατοχυρώσουμε συνταγματικά.  

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για την παράταση της σύμβασης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για την παράταση της σύμβασης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος
Δεν είναι μόνο το μικρό και το μεγάλο σκάνδαλο της απώλειας εκατοντάδων εκατομμυρίων της σύμβασης για την παραχώρηση του «Ελ. Βενιζέλος». Είναι 2 μεγάλες πολιτικές διαφορές: Πως δημιούργησε εθνικό πλούτο το ΠΑΣΟΚ και πως τον απαξιώνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Νομίζω ότι ο εισηγητής μας, ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος, ο κ. Καρράς και ο κ. Κεγκέρογλου, που προηγήθηκαν τεκμηρίωσαν την άποψή μας για το μικρό και το μεγάλο σκάνδαλο. Και θα αναφερθώ στον λίγο χρόνο που έχω ποιο είναι το μικρό και ποιο είναι το μεγάλο.

Εγώ, όμως, ήθελα εισαγωγικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να αναδείξω δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, δύο διαφορετικές στρατηγικές, δύο μεγάλες πολιτικές διαφορές στο πως δημιουργείται δημόσιος πλούτος και πως αυτός αξιοποιείται.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβoυλευτικού Εκπροσώπου Κινήματος Αλλαγής, κατά τη συζήτηση του Σ/Ν για την προσβασιμότητα στους ιστοτόπους του Δημοσίου

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβoυλευτικού Εκπροσώπου Κινήματος Αλλαγής, κατά τη συζήτηση του Σ/Ν για την προσβασιμότητα στους ιστοτόπους του Δημοσίου
To Κίνημα Αλλαγής, όπως δεσμεύτηκε η Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε Πρόταση Νόμου για να ακυρώσει τη μείωση του αφορολόγητου που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως ορίζει ο κανονισμός να τη φέρει για συζήτηση στη Βουλή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Η πρόταση νόμου που μόλις αναφέρατε, κυρία Πρόεδρε, είναι η δέσμευση της κυρίας Γεννηματά και πρόκληση προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φέρουμε ρύθμιση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, που η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το 2017.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για την ΠΝΠ παράτασης προστασίας Α' κατοικίας και μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για την ΠΝΠ παράτασης προστασίας Α' κατοικίας και μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά
Καλούμε την Κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για παράταση της προστασίας της Α΄ κατοικίας μέχρι τέλος του 2019, ώστε με βάση την Πρόταση Νόμου που έχουμε καταθέσει να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θα ξεκινήσω αναγκαστικά από αυτά που είπε μόλις τώρα ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Δραγασάκης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όταν σε αυτήν εδώ την Αίθουσα, ως εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφέρθηκα στα προβλήματα των τραπεζών και ιδίως στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, καθώς η Κυβέρνηση έχει δείξει μέχρι τώρα πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια και ακολούθησε μία πολιτική από τα 2015 και μετά που αδυνάτισε την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ο κ. Τσακαλώτος θεώρησε σκόπιμο να πάρει το λόγο και να με καταγγείλει, όχι εμένα προσωπικά, αλλά και συνολικά την παράταξή μας, με υποτιμητικούς όρους μάλιστα και σε προσωπικό επίπεδο, ότι κινδυνολογούμε.

Δευτερομιλία Γiιάννη Κουτσούκου για την ΠΝΠ παράτασης προστασίας Α' κατοικίας - μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019.

Δευτερομιλία Γiιάννη Κουτσούκου για την ΠΝΠ παράτασης προστασίας Α' κατοικίας - μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά
Απέρριψε "μετά πολλών επαίνων" ο κ. Δραγασάκης την πρότασή μας για την παράταση της προστασίας της Α΄ κατοικίας γιατί ετοιμάζει δυσμενέστερη ρύθμιση από τη δική μας πρόταση. Προτείναμε όρια: 200.000€ αξία, 25.000€ εισόδημα, 270.000€ περιουσία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Πράγματι, έγινε μία συζήτηση που θα έλεγα ότι διαφέρει από το τοξικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και είχαμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε επί της ουσίας σε ορισμένα ζητήματα.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Από την ομιλία μου στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που σ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα: Δημοκρατική Ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή καθεστωτισμός και συντήρηση https://t.co/QQubABoXQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Σταθερή είναι η ακρίβεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγού…

Facebook

ZOO Category

Login