Κατηγορία: Ομιλίες

Ευχές για καλη χρονιά, με υγεία και δύναμη για τα δύσκολα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο ΚΥΚΕΚΑΜΕΑ και οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες, στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την κοινωνική τους ένταξη.

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019.

Στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Αναρτήθηκε: Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019.

Για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων είχα την ευκαιρία να αναφερθώ ,στην πολύ ωραία εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδα, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην Π.Υ. Πύργου, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019.

Στην Π.Υ. Πύργου ,κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ,μαζί με τις ευχές για καλύτερο 2019, αναφερθήκαμε και στη σημαντική προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Πρωτολογία Γιάννη Κουτσούκου για τα Αγροτικά Προβλήματα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019.

Πρωτολογία Γιάννη Κουτσούκου για τα Αγροτικά Προβλήματα
Τα αδιέξοδα τη πολιτικής σας σε όλους τους τομείς αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στον Αγροτικό Τομέα. Αποτύχατε παντού και στη διαχείριση και στο σχεδιασμό. Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις αδιαπραγμάτευτης προγραμματικής πολιτικής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, πιστεύω να έχετε απόλυτη συνείδηση ότι είστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα και εκτός των νέων αδιεξόδων και των βαρών που συσσωρεύσατε με το τρίτο μνημόνιο και το συμπληρωματικό τέταρτο, πιστεύω να έχετε αντιληφθεί, λόγω και της θητείας σας εδώ σε αυτήν την Αίθουσα αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και της θητείας σας τελευταία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η κύρια έκφραση αυτών των αδιεξόδων και της κρίσης που δημιουργήσατε στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό έχει βρει το πλήρες αποτύπωμά της στον αγροτικό τομέα της χώρας μας.

Δευτερολογία Γιάννη Κουτσούκου για τα Αγροτικά Προβλήματα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019.

Δευτερολογία Γιάννη Κουτσούκου για τα Αγροτικά Προβλήματα
Απάντηση σε Αραχωβίτη: Το μυθιστόρημα "Η συνέχεια των ψεμάτων" είναι δικής σας συγγραφής. Βάλατε φόρους και εισφορές, αυξήσατε το κόστος παραγωγής, δεν λύσατε κανένα πρόβλημα και με ψέματα τα φορτώνετε σε εμάς που κρατήσαμε ζωντανή την παραγωγή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Αναφέρθηκε ο Υπουργός σε κάποιο μυθιστόρημα, το οποίο όντως δεν το έχουμε διαβάσει. Όμως, έχουμε διαβάσει καλά, κύριε Υπουργέ, το μυθιστόρημα που γράφετε εσείς τώρα, η Κυβέρνησή σας, με τίτλο «Η Συνέχεια των Ψεμάτων». Διότι αντί να κάνετε μία σοβαρή προσέγγιση στα ζητήματα των διαρθρωτικών αλλαγών, πέραν της κριτικής που ασκήσαμε στη διαχείριση, επιχειρήσατε με πολύ εύκολο τρόπο να τα χρεώσετε όλα στους προηγούμενους, λέγοντας μάλιστα και τεράστια ψέματα.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για τις "δήθεν" επείγουσες τροπολογίες.

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για τις

Τροπολογίες με το πρόσχημα του επείγοντος που δείχνουν την προχειρότητα, την ανικανότητα και κυρίως την σκοπιμότητα της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων δαπάνες διαφόρων Υπουργείων που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Ο κ. Τσακαλώτος, ως αρμόδιος Υπουργός, έχει την κύρια ευθύνη που σε κρίσιμα Υπουργεία, όπως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν λειτουργεί η ΓΔΟΥ, δηλαδή η αρμόδια υπηρεσία για την ανάληψη των πιστώσεων, την ανάρτησή τους και τον προληπτικό έλεγχο. Και τώρα μας ζητάει να τις νομιμοποιήσουμε ώστε να μην υπάρξουν καταλογισμοί.

Παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου για την Τροπολογία σχετικά με την αλλαγή του τρόπου παρακράτησης της εισφοράς ΑΚΑΓΕ από τους συνταξιούχους.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018.

Παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου για την Τροπολογία σχετικά με την αλλαγή του τρόπου παρακράτησης της εισφοράς ΑΚΑΓΕ από τους συνταξιούχους.
Το δίκαιο και το σωστό είναι να πάει στις τσέπες των συνταξιούχων η διαφορά των εισφορών υπέρ ΑΚΑΓΕ και ΕΟΠΥΥ, τώρα που θα υπολογίζεται στις μειωμένες συντάξεις του Νόμου Καυτρούγκαλου, ώστε να αντισταθμίσει τις μειώσεις που επιβάλλατε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αν μου απαντήσει ο Υπουργός, ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να κάνω και χρήση της τοποθέτησης που συμφωνήσαμε το πρωί με το Προεδρείο επί των τροπολογιών, μιας και είναι γνωστό ότι οι τροπολογίες έχουν έρθει μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και τη συζήτησή του ως κατεπείγον.

Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας θέσω τρία ερωτήματα.

Το πρώτο ερώτημα συνδέεται με το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τη διατύπωση της τροπολογίας, οι νέες συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό είναι μειωμένες. Οι παλιές συντάξεις, μετά τον επανυπολογισμό είναι μειωμένες. Διότι, αν δεν ήταν μειωμένες δεν θα προέκυπτε μικρότερη εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ, που λέει η παράγραφος 2 ότι θα την αποδώσει ο ΕΦΚΑ.

Ο κ. Τσίπρας θεωρητικοποιεί και αγιοποιεί τον Γενιτσαρισμό για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ. Ο Κυνισμός και ο Μακιαβελισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018.

Ο κ. Τσίπρας θεωρητικοποιεί και αγιοποιεί τον Γενιτσαρισμό για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ.   Ο Κυνισμός και ο Μακιαβελισμός σε όλο τους το μεγαλείο.
Δευτερολογία Γιάννη Κουτσούκου, Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην Ολομέλεια της Βουλής για την μη περικοπή των συντάξεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε,

είδατε ότι παρακολουθήσαμε, οι εισηγητές των κομμάτων, με ιώβεια υπομονή μια θεατρική παράσταση που κράτησε κανένα τρίωρο εδώ το μεσημέρι και μια αντιπαράθεση του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν έδωσε τη δυνατότητα στους συναδέλφους που είχαν γραφτεί να μιλήσουν και να φωτίσουν διάφορες όψεις αυτού του νομοσχεδίου. Κατά συνέπεια, η δική μου τοποθέτηση θα προσπαθήσει να πιάσει μερικά από τα ζητήματα που δεν έχουν αναδειχθεί.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2019

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2019
Ο προϋπολογισμός αυτός μπορεί να είναι ο τελευταίος μνημονιακός, μόνο αν ο λαός υποστηρίξει την αυτόνομη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και τις προτάσεις του για την ανατροπή των δεσμεύσεων που επέβαλαν στη χώρα οι κ.κ. Τσίπρας-Καμμένος

Το εύλογο αυτό ερώτημα τίθεται βεβαίως, καθώς όλοι συνομολογούν ότι η Ελλάδα πρέπει να περάσει πλέον στη Μεταμνημονιακή Εποχή – με ότι σημαίνει αυτό όπως τα ανέλυσε ο Εισηγητής μας κ. Σκανδαλίδης- καθώς και από το γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του 2019, που συζητούμε στην Ολομέλεια, κάθε άλλο παρά είναι «ο πρώτος μεταμνημονιακός», όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

9+1 βασικά σημεία της Εισήγησης του Γιάννη Κουτσούκου στο Ν/Σ για τη μη περικοπή των συντάξεων

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018.

9+1 βασικά σημεία της Εισήγησης του Γιάννη Κουτσούκου στο Ν/Σ  για τη μη περικοπή των συντάξεων

  • Ξεψηφίζει σήμερα η Κυβέρνηση τη διάταξη για την περικοπή των συντάξεων, που την ψήφισε 2 φορές με 154 «Ναι» (Ν. 4472/2017 και 4549/2018) και ψηφίζει τη δική μας Πρόταση Νόμου από τον Ιούλιο του 2018 για τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στην Ολομέλεια της Βουλής για τη μη περικοπή των συντάξεων

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στην Ολομέλεια της Βουλής για τη μη περικοπή των συντάξεων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Καλωσορίσαμε από την αρχή την πρόθεση της Κυβέρνησης να «ξε-ψηφίσει» αυτά που έχει ψηφίσει με τα δύο χέρια, με δύο ονομαστικές ψηφοφορίες στις 18 Μαΐου του 2017 και στις 14 Ιουνίου του 2018. Δηλαδή, η τελευταία ψηφοφορία ήταν πριν από πέντε μήνες και λιγότερο, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία με εκατόν πενήντα τέσσερις ψήφους, συμπαγέστατη, επιβεβαίωσε την περικοπή των συντάξεων.

Δευτερομιλία Γιάννη Κουτσούκου κατά τη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων για τη μη περικοπή των συντάξεων

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018.

Δευτερομιλία Γιάννη Κουτσούκου κατά τη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων για τη μη περικοπή των συντάξεων
Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση την αντιμνημονιακή του περίοδο, τώρα δεν μπορεί ούτε να τους ακούει όταν καταγγέλλουν τις δικές του μνημονιακές πολιτικές, γι΄ αυτό και επιτέθηκαν στον εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ):  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χθεσινή συζήτηση, ιδίως με την παρουσία των φορέων, ήταν αποκαλυπτική για τη θεσμική τριχοτόμηση του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας, του ονομαζόμενου «νόμου Κατρούγκαλου».      

Ψεύτης και συκοφάντης ο Υφυπουργός Πετρόπουλος

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018.

Ψεύτης και συκοφάντης ο Υφυπουργός Πετρόπουλος
Παρέμβαση Γιάννη Κουτσουκου κατά τη συζήτηση στην Κοινή συνεδρίαση των Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων για τη μη περικοπή των συντάξεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ): Κύριε Πρόεδρε, επειδή ο κ. Βενιζέλος απουσιάζει και επειδή ο κ. Υπουργός, κατά την άποψή μου, ψευδώς και συκοφαντικά - και θα το αποδείξω- όχι απλά διαστρέβλωσε τις απόψεις του, αλλά επιχείρησε -λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ταχθεί υπέρ της περικοπής των συντάξεων-, να τον σπιλώσει, σπιλώνοντας και όλον τον πολιτικό μας χώρο, καθότι ο κ. Βενιζέλος έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και είναι κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του #kinima_allagis μίλησα για τη μαγική εικόνα #προϋπολογισμός και #φορολογικό. Πρόσθετοι… https://t.co/Ebv1Kv01oe

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελάχιστη η ελάφρυνση στα χαμηλά εισοδήματα, μηδενική στα μεσαία, μεγαλύτερη στα υψηλά. #φορολογικό https://t.co/7qOewIBVQB

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι βέβαια, αλλά μπορούσες να φανταστείς ότι συνεργάτες του ΓΑΠ θα πήγαιναν με τους υβριστές του; https://t.co/eQIOGCYrHl

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οδυσσέα ,για να ψηφίσουμε τα μνημόνια μας τηλεφωνούσε... https://t.co/1Xq9zQz8Xh

Facebook

ZOO Category

Login