Κατηγορία: Ομιλίες

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Σ/Ν για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Σ/Ν για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.
Όλες οι μεγάλες αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση έχουν σφραγίδα ΠΑΣΟΚ. ΑΣΕΠ, ΚΕΠ, Διαύγεια, Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών κ.λπ. Τις πολέμησε και τις υπονόμευσε η ΝΔ, το ίδιο κάνει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν να παρουσιάσουν ούτε μια εμβληματική μεταρρύθμιση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

         Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

ο τίτλος αυτού του νομοσχεδίου που συζητάμε σήμερα για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ -που δεν είναι ακριβώς αυτό το περιεχόμενο του νομοσχεδίου- μας δίνει τη δυνατότητα να αναφερθούμε στις μεγάλες τομές που έκανε στη χώρα μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες λόγω της δυναμικής και της αναγνώρισης που απέκτησαν στην ελληνική κοινωνία, σήμερα χαιρετίζονται απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ευχές για καλη χρονιά, με υγεία και δύναμη για τα δύσκολα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο ΚΥΚΕΚΑΜΕΑ και οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες, στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την κοινωνική τους ένταξη.

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019.

Στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Αναρτήθηκε: Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019.

Για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων είχα την ευκαιρία να αναφερθώ ,στην πολύ ωραία εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδα, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην Π.Υ. Πύργου, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019.

Στην Π.Υ. Πύργου ,κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ,μαζί με τις ευχές για καλύτερο 2019, αναφερθήκαμε και στη σημαντική προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Πρωτολογία Γιάννη Κουτσούκου για τα Αγροτικά Προβλήματα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019.

Πρωτολογία Γιάννη Κουτσούκου για τα Αγροτικά Προβλήματα
Τα αδιέξοδα τη πολιτικής σας σε όλους τους τομείς αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στον Αγροτικό Τομέα. Αποτύχατε παντού και στη διαχείριση και στο σχεδιασμό. Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις αδιαπραγμάτευτης προγραμματικής πολιτικής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, πιστεύω να έχετε απόλυτη συνείδηση ότι είστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα και εκτός των νέων αδιεξόδων και των βαρών που συσσωρεύσατε με το τρίτο μνημόνιο και το συμπληρωματικό τέταρτο, πιστεύω να έχετε αντιληφθεί, λόγω και της θητείας σας εδώ σε αυτήν την Αίθουσα αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και της θητείας σας τελευταία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η κύρια έκφραση αυτών των αδιεξόδων και της κρίσης που δημιουργήσατε στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό έχει βρει το πλήρες αποτύπωμά της στον αγροτικό τομέα της χώρας μας.

Δευτερολογία Γιάννη Κουτσούκου για τα Αγροτικά Προβλήματα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019.

Δευτερολογία Γιάννη Κουτσούκου για τα Αγροτικά Προβλήματα
Απάντηση σε Αραχωβίτη: Το μυθιστόρημα "Η συνέχεια των ψεμάτων" είναι δικής σας συγγραφής. Βάλατε φόρους και εισφορές, αυξήσατε το κόστος παραγωγής, δεν λύσατε κανένα πρόβλημα και με ψέματα τα φορτώνετε σε εμάς που κρατήσαμε ζωντανή την παραγωγή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Αναφέρθηκε ο Υπουργός σε κάποιο μυθιστόρημα, το οποίο όντως δεν το έχουμε διαβάσει. Όμως, έχουμε διαβάσει καλά, κύριε Υπουργέ, το μυθιστόρημα που γράφετε εσείς τώρα, η Κυβέρνησή σας, με τίτλο «Η Συνέχεια των Ψεμάτων». Διότι αντί να κάνετε μία σοβαρή προσέγγιση στα ζητήματα των διαρθρωτικών αλλαγών, πέραν της κριτικής που ασκήσαμε στη διαχείριση, επιχειρήσατε με πολύ εύκολο τρόπο να τα χρεώσετε όλα στους προηγούμενους, λέγοντας μάλιστα και τεράστια ψέματα.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για τις "δήθεν" επείγουσες τροπολογίες.

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου για τις

Τροπολογίες με το πρόσχημα του επείγοντος που δείχνουν την προχειρότητα, την ανικανότητα και κυρίως την σκοπιμότητα της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων δαπάνες διαφόρων Υπουργείων που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Ο κ. Τσακαλώτος, ως αρμόδιος Υπουργός, έχει την κύρια ευθύνη που σε κρίσιμα Υπουργεία, όπως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν λειτουργεί η ΓΔΟΥ, δηλαδή η αρμόδια υπηρεσία για την ανάληψη των πιστώσεων, την ανάρτησή τους και τον προληπτικό έλεγχο. Και τώρα μας ζητάει να τις νομιμοποιήσουμε ώστε να μην υπάρξουν καταλογισμοί.

Παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου για την Τροπολογία σχετικά με την αλλαγή του τρόπου παρακράτησης της εισφοράς ΑΚΑΓΕ από τους συνταξιούχους.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018.

Παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου για την Τροπολογία σχετικά με την αλλαγή του τρόπου παρακράτησης της εισφοράς ΑΚΑΓΕ από τους συνταξιούχους.
Το δίκαιο και το σωστό είναι να πάει στις τσέπες των συνταξιούχων η διαφορά των εισφορών υπέρ ΑΚΑΓΕ και ΕΟΠΥΥ, τώρα που θα υπολογίζεται στις μειωμένες συντάξεις του Νόμου Καυτρούγκαλου, ώστε να αντισταθμίσει τις μειώσεις που επιβάλλατε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αν μου απαντήσει ο Υπουργός, ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να κάνω και χρήση της τοποθέτησης που συμφωνήσαμε το πρωί με το Προεδρείο επί των τροπολογιών, μιας και είναι γνωστό ότι οι τροπολογίες έχουν έρθει μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και τη συζήτησή του ως κατεπείγον.

Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας θέσω τρία ερωτήματα.

Το πρώτο ερώτημα συνδέεται με το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τη διατύπωση της τροπολογίας, οι νέες συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό είναι μειωμένες. Οι παλιές συντάξεις, μετά τον επανυπολογισμό είναι μειωμένες. Διότι, αν δεν ήταν μειωμένες δεν θα προέκυπτε μικρότερη εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ, που λέει η παράγραφος 2 ότι θα την αποδώσει ο ΕΦΚΑ.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Από την ομιλία μου στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που σ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα: Δημοκρατική Ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή καθεστωτισμός και συντήρηση https://t.co/QQubABoXQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Σταθερή είναι η ακρίβεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγού…

Facebook

ZOO Category

Login