Σημεία τοποθέτησης Γιάννη Κουτσούκου, Αναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, στο κλείσιμο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της Πρότασης Νόμου «Πρώτη Δέσμη Μέτρων Οικονομικής Ανάκαμψης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης»

on Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018.

Σημεία τοποθέτησης Γιάννη Κουτσούκου, Αναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής,  στο κλείσιμο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της Πρότασης Νόμου «Πρώτη Δέσμη Μέτρων Οικονομικής Ανάκαμψης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης»

 

-          Η Πρόεδρος κα Φώφη Γεννηματά και ο Γραμματέας Βασίλης Κεγκερογλου παρουσίασαν αναλυτικά την πρότασή μας και έχω τη χαρά, κλείνοντας την εκδήλωση, μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, να διαπιστώνω την ευρύτατη αποδοχή της πρότασής μας.

-          Σχεδόν όλα τα ζητήματα που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες σε σχέση με τα υπέρμετρα βάρη που τους επέβαλε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζονται με την μορφή επεξεργασμένων άρθρων Νόμου στην πρότασή μας.

-          Οι πρόσθετες παρατηρήσεις και επισημάνσεις θα ληφθούν υπόψη στις επόμενες κοινοβουλευτικές μας πρωτοβουλίες, όσα και κατά την συζήτηση του σχεδίου Νόμου κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα πιέσουμε να γίνει σύντομα και με παρουσία των φορέων.

-          Να υπενθυμίσω σε σχέση με την παρατήρηση για το Ιδιωτικό Χρέος, ότι είμαστε η μόνη Κοινοβουλευτική Ομάδα που έχουμε παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση, πριν ένα χρόνο στην ίδια αίθουσα. Τότε η πρότασή μας για τη λεγόμενη Bad Bank λοιδορήθηκε, αλλά αργότερα η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχετικό σχέδιο και τώρα η Τράπεζα της Ελλάδας το έχει συγκεκριμενοποιήσει. Θα τοποθετηθούμε αναλυτικά όταν ενημερωθούμε πλήρως.

-          Επίσης για την αποκατάσταση του Κοινοτικού Κεκτημένου που τέθηκε, η πρότασή μας αφορά στην πλήρη επαναφορά του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

-          Τέλος, δύο μείζονα ζητήματα.

Το πρώτο αφορά τη δέσμευση της χώρας από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα που πρέπει να αλλάξει και το θίγουμε εισαγωγικά. Όμως η διάρθρωση των μέτρων που έχουμε προτείνει είναι στα όρια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Το δεύτερο αφορά τον χαρακτήρα της πρότασης, σε σχέση με το σύνηθες ερώτημα, με ποιόν θα πάμε μετά τις εκλογές. Με την πρότασή μας λέμε που πρέπει να πάει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και επομένως το ερώτημα αντιστρέφεται και είναι: Ποιοι συμφωνούν μαζί μας και ποιοι όχι;

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Στείλε ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τετάρτη 22 Μαΐου στην πλατεία Κοτζιά, στις 19:30 το βράδυ. Θα μιλ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον @ALPHA_TV : Διαρκής προεκλογικός εμπαιγμός χωρίς κανένα σεβασμό στον πόνο και στον μόχθο των συνταξιούχων. Π… https://t.co/RKETreTSrP

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο κτήμα Μερκούρη, σήμερα, ημέρα των οινοποιείων, με γεύσεις και αρώματα της Ηλειακής γης. https://t.co/AkeHOy4ADx

Facebook

ZOO Category

Login