Απάντηση στον κ Τσίπρα ποιος έστειλε τον κόσμο στα ενεχυροδανειστήρια

on Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018.

Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: 103 δισ. τα ληξιπρόθεσμα προς ΔΟΥ, 33,9 δισ. ληξιπρόθεσμα προς ΦΚΑ , 1.143.000 πολίτες με αναγκαστικά μέτρα, 4,5 εκατ. ΑΦΜ με οφειλές.

Απάντηση στον κ Τσίπρα ποιος έστειλε τον κόσμο στα ενεχυροδανειστήρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Ζήσαμε σήμερα άλλο ένα επεισόδιο του σήριαλ «Εδώ είναι το καλό μνημόνιο», όπως είχα πει στην τοποθέτησή μου για την τροπολογία των αναδρομικών, γιατί η Κυβέρνηση, καταστρατηγώντας και τον Κανονισμό της Βουλής και την κοινοβουλευτική διαδικασία, επέλεξε με τη μορφή τροπολογίας να φέρει αυτές τις φορολογικές ρυθμίσεις, καθώς δεν αντέχει στον κοινοβουλευτικό διάλογο. Διότι ενώ έχει εξαγγείλει τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θα έπρεπε να φέρει ένα φορολογικό νομοσχέδιο, να καλέσουμε εδώ τους φορείς να μας πουν την άποψή τους.

Θυμίζω ότι όταν γίνατε Κυβέρνηση, κυρία Υπουργέ, το 2015, στο πρώτο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως λέγατε, απασχολήσατε μία βδομάδα τη Βουλή με πενήντα φορείς εδώ να σας λένε «μπράβο».

                                     

Γιατί δεν φέρνατε, λοιπόν, εδώ την ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ, τον Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών, όλους αυτούς που τους ενδιαφέρουν τα θέματα για τα οποία πανηγυρίζετε σήμερα; Προφανώς γιατί φοβάστε την κριτική τους, διότι άλλα τους λέγατε και άλλα κάνατε πράξη.

Πέραν της πολιτικής μεθόδευσης, όμως, εκείνο που έχει σημασία είναι πώς το Προεδρείο της Βουλής συναινεί σε μια κατά σύστημα παραβίαση του Κανονισμού για να δίνεται αυτή η παράσταση, η οποία, εκτός των άλλων, θέτει και εκτός λόγου το Κίνημα Αλλαγής. Όταν σας ζήτησε ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος τον λόγο μετά τη Νέα Δημοκρατία, διακόψατε για να κάνουμε ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας. Να έχετε υπόψιν σας ότι αυτά δεν σας σώζουν. Και αφού τελείωσε η παράσταση, έφυγαν οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρετε, έχει απεργία σήμερα. Φαντάζομαι ότι θα έχουν πάει στη διαδήλωση να σηκώσουν εκείνο το πανό! Ή μήπως τα ξεχάσατε, κυρία Υπουργέ;

Εν πάση περιπτώσει, ας μπούμε στην ουσία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε πει -και το επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους- ότι αυτή η Κυβέρνηση παίρνει δέκα και δίνει ένα. Θα έλεγα ότι είναι επιεικής ο χαρακτηρισμός, αν σκεφτούμε ότι τα χρόνια που κυβερνά είχε 58 δισεκατομμύρια ευρώ υπερπλεόνασμα έναντι 37 δισεκατομμυρίων ευρώ αύξηση του ΑΕΠ και ότι επέβαλε σωρευτικά, ως άθροισμα του τρίτου και του τέταρτου μνημονίου, μέτρα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, διότι ο Ν. 4472, που ψηφίσατε με τα χεράκια σας, είχε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ περικοπές στις συντάξεις, 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για το αφορολόγητο και άλλα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Ακούσαμε, λοιπόν, ότι φέρνετε εδώ κάποιες κουτσουρεμένες, σε σχέση με τις παλιές σας εξαγγελίες, προτάσεις. Θέλουμε να σας πούμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι σε αυτόν τον προϋπολογισμό του 2018, που θα βγάλει 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ υπερπλεόνασμα, αυξημένο δηλαδή κατά πολύ περισσότερο από την πρόβλεψη, έχουν ενσωματωθεί όλα αυτά τα επαχθή μέτρα. Επιπρόσθετα, με την παρέμβασή σας σήμερα δεν αντιμετωπίζετε κανένα από τα προβλήματα, που εσείς δημιουργήσατε με τους είκοσι εννέα φόρους που επιβάλατε τα πέντε χρόνια που κυβερνάτε.

Αν θέλετε πράγματι να αντιμετωπίσουμε την υπερφορολόγηση που έχετε σωρεύσει στην ελληνική οικονομία για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη, ορίστε, εδώ είναι η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ως Κίνημα Αλλαγής. Έχει σαράντα άρθρα, που αποσκοπούν από τη μια μεριά στην ελάφρυνση των φορολογικών βαρών στα όρια του μεσοπροθέσμου και από άλλη στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Λέμε στο άρθρο 1 μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20% σε τέσσερα χρόνια. Στο άρθρο 2 μετάταξη της εστίασης στον χαμηλό συντελεστή, όπως ήταν, και κατάργηση του φόρου στο κρασί, στην μπίρα, στον φόρο διαμονής. Στο άρθρο 3, απαλλαγή νέων επαγγελματιών για πέντε χρόνια. Στο άρθρο 4 αναφερόμαστε στην εισφορά αλληλεγγύης. Αλήθεια, τι θα κάνετε με την εισφορά αλληλεγγύης; Έτσι θα την αφήσετε; Το άρθρο 5 αφορά τον φόρο επιτηδεύματος. Τον είχατε καταγγείλει. Θα τον αφήσετε και αυτόν έτσι; Στο άρθρο 6 μιλάμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε τρία χρόνια, χωρίς το πλαφόν των 60 χιλιάδων.

Απευθύνομαι σε εσάς τους δήθεν αριστερούς: Ο πρόσθετος φόρος ήταν στις 300 χιλιάδες και τον κατεβάσατε στις 200 χιλιάδες για να πληρώσουν και οι πιο φτωχοί. Και, βεβαίως, πρέπει να απολογηθείτε σε αυτούς τους καλούς μικροαστούς των βορείων προαστίων που σας ψήφισαν, επειδή πίστεψαν ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ και φέρνετε μια κουτσουρεμένη ρύθμιση που το μέγιστο της ωφέλειας είναι στα 100 ευρώ.

Κυρία Υπουργέ, είστε από αγροτική περιοχή. Τον πρόσθετο φόρο στα αγροτεμάχια θα τον καταργήσετε; Τον αναβάλετε από χρόνο σε χρόνο. Ξέρουν οι αγρότες ότι έχετε βάλει τα αγροτεμάχια στον πρόσθετο φόρο και όταν θα τους έρθει η κεραμίδα στο κεφάλι, δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε;

Τον ακατάσχετο λογαριασμό θα τον θεσπίσετε; Για να μην λέτε μεθαύριο, όταν θα κατάσχονται τα επιδόματα που θα χορηγήσετε, ότι έγινε αστοχία μεταξύ ΔΟΥ και Υπουργείου Οικονομικών.

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που δεν κοστίζουν και τίποτα: η δεύτερη ευκαιρία, οι εκατόν είκοσι δόσεις, η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, για τις οποίες απεργούσε σήμερα όλο το συνδικαλιστικό κίνημα κ.ο.κ. Αυτά είναι τα ζητήματα και αν θέλετε, φέρτε τα με μία πρόταση νόμου στη Βουλή και ψηφίστε τις προτάσεις μας, για να είστε εντάξει και με τον εαυτό σας.

Και για να κάνω μια αναφορά σε αυτά που είπε σήμερα το πρωί ο κ. Τσίπρας όταν αναφέρθηκε σε μια επιτυχία της Αστυνομίας, σε ένα γνωστό ενεχυροδανειστήριο και κατηγόρησε εμάς ότι στείλαμε τον κόσμο στο ενεχυροδανειστήριο, να δούμε ποιος έστειλε τον κόσμο στο ενεχυροδανειστήριο.

Τα ληξιπρόθεσμα είναι 103 δισεκατομμύρια, δηλαδή 29 δισεκατομμύρια παραπάνω από την ώρα που κυβερνάτε. Στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης τα ληξιπρόθεσμα είναι 33,9 δισεκατομμύρια, δηλαδή 22,4 δισεκατομμύρια παραπάνω από την ώρα που κυβερνάτε.

Ένα εκατομμύριο εκατόν σαράντα τρεις χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των μέτρων αφαίρεσης ποσών από τους λογαριασμούς και αναγκαστικών μέτρων, πεντακόσιες χιλιάδες παραπάνω από την ώρα που κυβερνάτε. Τεσσεράμισι εκατομμύρια ΑΦΜ είναι κόκκινα έναντι των ΔΟΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Αυτούς στείλατε στα ενεχυροδανειστήρια και μετά κατηγορείτε τους άλλους. Κατά συνέπεια, εσείς είστε ο χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Υπουργέ και αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να μην θέλετε να το παραδεχτείτε.

Θα τελειώσω την τοποθέτησή μου με ένα ακόμη θέμα και παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, για την κατανόησή σας. Ο εκπρόσωπος του καθ’ έξιν υβριστή και συκοφάντη, του κ. Καμμένου, σ’ αυτό το Βήμα ανάλωσε έξι λεπτά περισσότερο από τον χρόνο του, παρουσιάζοντας εδώ, από αυτό το Βήμα, ένα χιλιοπαιγμένο best seller ή το «Ημερολόγιο του Χριστοφοράκου». Θα σας πω ότι η προσπάθεια σπίλωσης κατά του πρώην Πρωθυπουργού δεν πρόκειται να πιάσει. Ο ίδιος έκανε μία δήλωση σήμερα που λέει «δεν με αγγίζουν αυτά».

Όμως, επειδή είμαι παλιός Βουλευτής, θέλω να σας πω ότι το 2010 ο κ. Βασιλάκος είχε έρθει στην εξεταστική επιτροπή κατ’ απαίτηση του κ. Καμμένου. Όταν τον ρώτησε, λοιπόν, Βουλευτής της Αντιπολίτευσης –και όχι της Πλειοψηφίας που ήμασταν εμείς τότε- αν έχει διαβάσει τον φάκελο, η απάντησή του ήταν «όχι, δεν είχα την ευκαιρία να μελετήσω τον φάκελο, η ενημέρωσή μου όμως ήταν ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα». Είναι αυτά που λέει ο κ. Βασιλάκος, τον οποίο ανακαλύψατε εσείς προχθές, στις 5 Νοέμβρη, ως μάρτυρα «κάτι άκουσα, κάτι υποθέτω». Ο ίδιος, τότε που τα είχε φρέσκα, ούτε ήξερε ούτε είχε ακούσει.

Αυτά για να υπάρχει και μια απάντηση σε όσα ειπώθηκαν από αυτό εδώ το Βήμα και ένας πολιτικός επίλογος πως αυτή η σκανδαλολογία δεν πρόκειται να σας σώσει. Ο λαός ζητάει να παράξουμε πολιτική και να λύσουμε τα προβλήματα, δεν ζητάει να παράξουμε λάσπη και να γυρίσουμε πίσω.

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, για τη μικρή ανοχή.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η φιέστα του κ. Σπίρτζη δεν μπορεί να αποκρύψει τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάτμηση του έργου Πάτρα-Πύργος… https://t.co/8UxBOOuug3

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, πιο Δημοκρατι…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/LZBXshPK67 Η 21η Απριλίου είναι αποφράδα ημέρα στη σύγχρονη ιστορία μας. Θυμίζει το μαύρο παρελθόν με το βα…

Facebook

Login