Συνέδριο Αναγέννησης, Επανεκκίνησης και Ελπίδας

on Σάββατο, 21 Μαΐου 2022.

Συνέδριο Αναγέννησης, Επανεκκίνησης και Ελπίδας

Βασικά σημεία ομιλίας στο 3ο Συνέδριο

 

Για Συνέδριο Αναγέννησης, μίλησε ο Πρόεδρός μας, Επανεκκίνησης, Ελπίδας και μιας μεγάλης Ευκαιρίας, προσθέτω, για την παράταξη, το λαό και τη χώρα.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ και η Ελπίδα ταυτίστηκαν ιστορικά, επέστρεψαν τώρα και πάλι Μαζί.

Τιμούμε σήμερα όσους κράτησαν όρθια την παράταξη, τα δύσκολα χρόνια, δεν εξαγοράστηκαν και δεν στραβοκοίταξαν δεξιά και αριστερά.

Τιμούμε τη Φώφη Γεννηματά, που έδωσε το δικό της αγώνα για να ενώσει τα κομμάτια και θρύψαλα της παράταξης, για να είμαστε σήμερα εδώ.

Χαιρετίζουμε και καλωσορίζουμε τη δυναμική είσοδο της Νέας Γενιάς, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι η Ελπίδα, το Μέλλον και η Προοπτική της παράταξης και της χώρας.

Το τρίπτυχο Ανανέωση - Ενότητα - Αυτονομία, του Νίκου Ανδρουλάκη, μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε πράξη.

Να συμβάλουμε εμείς με το δικό μας παράδειγμα, ώστε να αποκτήσει πολιτική εκπροσώπηση η γενιά της κρίσης. Αυτό ήταν το περιεχόμενο της δήλωσής μου στις 9 του Απρίλη, 22 χρόνια μετά την πρώτη εκλογή μου ως Βουλευτής Ηλείας, όταν ανακοίνωσα ότι δεν θα είμαι και πάλι υποψήφιος.

Για να εκπροσωπηθεί η πραγματική νέα γενιά των αποκλεισμένων και όχι αυτοί που, ενώ δηλώνουν νέοι έχουν πρακτικές και συμπεριφορές χειρότερες και από τους παλαιοκομματικούς.

Να συμβάλουμε εμείς, οι παλαιότεροι με τη γνώση και την εμπειρία μας σε μια νέα σύνθεση ανανέωσης και συνέχειας.

Να δουλέψουμε μαζί για τη σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση με τους νέους πρωταγωνιστές σε κάθε κοινωνικό χώρο, ζωής, δουλειάς και διασκέδασης. Για να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, όπως κάναμε μετά το 1974.

Έτσι θα δοκιμαστούν οι πολιτικές μας επεξεργασίες, εκεί που υπάρχουν οι ανισότητες που θέλουμε να ανατρέψουμε.

Αν δουλέψουμε έτσι, τότε ναι, μπορούμε να πετύχουμε και το στόχο της ανανέωσης με κριτήρια όχι μόνο ηλικιακά, αλλά κοινωνικά και πολιτικά και θα διασφαλίσουμε ότι είμαστε πολιτικά αυτόνομοι από τα κατεστημένα και τα οικονομικά συμφέροντα, για να εκφράσουμε αυθεντικά και αδιαμεσολάβητα τη νέα κοινωνική πλειοψηφία, των πιο αδύναμων, των αποκλεισμένων και των δυνάμεων της υγιούς παραγωγικότητας.

Για να πετύχουμε τις μεγάλες ανατροπές και αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά.

Για την ανατροπή της συντηρητικής και αδιέξοδης διακυβέρνησης.

Για να ξαναγυρίσει η Ελπίδα μαζί με το ΠΑΣΟΚ και να γίνουν πράξη τα όνειρά μας, που είναι μεγαλύτερα από τις αναμνήσεις μας.

Καλό μας αγώνα.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Από την ομιλία μου στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που σ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα: Δημοκρατική Ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή καθεστωτισμός και συντήρηση https://t.co/QQubABoXQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Σταθερή είναι η ακρίβεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγού…

Facebook

ZOO Category

Login