Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Οι αρνητικές επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων και τα απαραίτητα μέτρα για την αναχαίτισή τους

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων και τα απαραίτητα μέτρα για την αναχαίτισή τους
ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Οι αναταράξεις στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Οικονομία, λόγω της πανδημίας και στη συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία οδήγησαν σε εκτίναξη του πληθωρισμού, που στην Ευρωζώνη βρίσκεται πλέον στο 9,1%, ενώ στις ΗΠΑ 8,3%.

Οι Κεντρικές Τράπεζες των ισχυρών οικονομικά χωρών ακολουθώντας την κλασική συνταγή για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ξεκίνησαν ήδη τις αυξήσεις των επιτοκίων, επιθετικά η FED και πιο συγκρατημένα η Ε.Κ.Τ. και προανήγγειλαν τις επερχόμενες αυξήσεις.

Η ύφεση έρχεται με ταχύτητα, όπως προειδοποιούν έγκριτοι αναλυτές, ήδη στη Γερμανία ο πρόδρομος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας υποχώρησε, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο προειδοποίησε για την "σκοτεινή" προοπτική της Ευρωπαϊκής Οικονομίας με την πιθανότητα αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης προσεχώς.

Αναποτελεσματικός οικονομικά και άδικος κοινωνικά και ο προϋπολογισμός του 2023

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022.

Αναποτελεσματικός οικονομικά και άδικος κοινωνικά και ο προϋπολογισμός του 2023
Γιάννης Κουτσούκος στο AnatropiNews : Ο τέταρτος στη σειρά και τελευταίος προϋπολογισμός της Ν.Δ. συμπυκνώνει μια οικονομική πολιτική που ήταν ταυτόχρονα αναποτελεσματική και άδικη.

Αναποτελεσματική, γιατί ενώ πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση, άνω των 50 δισ., τη μεγαλύτερη ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη, δεν κατάφερε να ανακτήσει το απολεσθέν, λόγω πανδημίας ΑΕΠ και είχε τη δεύτερη χαμηλότερη αποδοτικότητα των πόρων που διέθεσε, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat.

 

Άδικη, γιατί η πολιτική της διεύρυνε τις ανισότητες, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό των φτωχών αυξήθηκε στο 17%, ενώ η Eurostat μας κατέγραψε μεταξύ των 4 χωρών της Ε.Ε. που είχαν τη μεγαλύτερη στατιστικά αύξηση της φτώχειας.

 

Η τριετία των συντηρητικής, αντιμεταρρυθμιστικής και αντιλαϊκής διακυβέρνησης

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022.

Η τριετία των συντηρητικής, αντιμεταρρυθμιστικής και αντιλαϊκής διακυβέρνησης

Πριν τρία χρόνια πολλοί έλληνες πολίτες ψήφισαν την Ν.Δ., για να απαλλαγούν από την τυχοδιωκτική και επικίνδυνη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και γιατί πίστεψαν ότι, σύμφωνα με τις διακηρύξεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και θα ασκήσει μια πολιτική πολύ καλύτερη για τη χώρα και το λαό.

Συνέντευξη στο ΙΟΝΙΑΝ TV στην εκπομπή "Διπλή Ταυτότητα"

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022.

Συνέντευξη στο ΙΟΝΙΑΝ TV στην εκπομπή
Με βάση τις μονάδες αγοραστικής δύναμης είμαστε στις προτελευταίες θέσεις της Ευρώπης. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις από τις πληθωριστικές πιέσεις σε σχέση με τους Ευρωπαίους συμπολίτες τους

Δείτε την εκπομπή εδώ.

Γιάννης Κουτσούκος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: "Εξ' αρχής είχα ταχθεί υπέρ της πολιτικής λύσης"

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022.

Γιάννης Κουτσούκος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:

Το 2018 και αφού η Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επινοικίαση των διεκδικούμενο από την ίδια αγρών στην ευρύτερη περιοχή Χειμαδιού-Κουτσοχέρας-Μουζακίου, ο τότε βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος είχε καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Παιδείας & Θρησκευμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Κουτσούκος: Εγγυάται την ενότητα στο ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021.

Γ. Κουτσούκος: Εγγυάται την ενότητα στο ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά

«Η Φώφη Γεννηματά εγγυάται την ενότητα στο ΚΙΝΑΛ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν χρεοκοπημένο, σε πλήρη πολιτική απομόνωση και το κράτησε όρθιο, διπλασιάζοντας τα ποσοστά του. Τώρα έχουμε το περιθώριο να ξανακαλέσουμε τον κόσμο να αποφασίσει για την ηγεσία του Κινήματος. Και οριακό να είναι το αποτέλεσμα θα γίνει σεβαστό» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο πρώην υπουργός και Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Κουτσούκος.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ.

Κουτσούκος στο Newsbomb.gr: Η Κυβέρνηση δουλεύει συστηματικά υπέρ των ισχυρών, σε βάρος των αδυνάτων

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021.

Κουτσούκος στο Newsbomb.gr: Η Κυβέρνηση δουλεύει συστηματικά υπέρ των ισχυρών, σε βάρος των αδυνάτων

Έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία, ασκεί στη κυβέρνηση ο Γιάννης Κουτσούκος. Ο γραμματέας του τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής και πρώην βουλευτής, τονίζει ότι χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα για τον Τουρισμό, τόσο για τη προστασία των εργαζόμενων, όσο και των επισκεπτών.

Τηλεσυζήτηση για την Οικονομία: "Η Ελληνική Οικονομία σήμερα. Υπάρχει προοπτική μετά την πανδημία;"

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020.

Τηλεσυζήτηση για την Οικονομία:

Τηλεσυζήτηση του Κινήματος Αλλαγής για την Οικονομία με εισαγωγική ομιλία της Φώφης Γεννηματά. Συντονιστής ο Γιάννης Κουτσούκος.

Παρακολουθήστε την τηλεσυζήτηση εδώ

Στην εκπομπή του Τάκη Σπηλιώπουλου συζητήσαμε για τα 10119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που εν μία νυκτί μεταβίβασε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο της υποτέλειας .

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020.

Συζητήσαμε ακόμα για τη Δημόσια Περιουσία πού είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια και πως πρέπει να αξιοποιηθεί.

Δεν υπάρχει «από μηχανής Θεός» για τον προϋπολογισμό του 2021

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020.

Δεν υπάρχει «από μηχανής Θεός» για τον προϋπολογισμό του 2021
Άρθρο Γιάννη Κουτσούκου στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021, σύμφωνα με το οποίο το 2020 θα κλείσει με ύφεση 8,2%, ενώ το 2021 θα έχουμε ανάπτυξη 7,5%.

Δηλαδή, ω του θαύματος, από τα 17 δισ. απώλεια του ΑΕΠ το 2020, θα ανακτήσουμε εντός του 2021 τα 15 δισ.!

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνονται οι… https://t.co/iPXfp99zin

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά οτι η ακρίβεια…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών απο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων αποτελεί μον… https://t.co/5YlVXDshtS

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστο…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Ο πολυδιαφημισμένος από την Kυβέρνηση πρώτος προϋπολογισμός εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας, δεν…

Facebook

ZOO Category

Login