Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στα 'ΝΕΑ"

on Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019.

  1. 1.-Διεκδικείτε άλλη μια φορά την έδρα στην Ηλεία. Γιατί οι πολίτες να σας εμπιστευτούν ξανά;

Όπως μέχρι σήμερα, έτσι και αύριο στην κάλπη πιστεύω ότι οι πολίτες της Ηλείας θαεμπιστευτούν τη σταθερή, αξιόπιστη και σοβαρή κοινοβουλευτική μου παρουσία, καθώς και συνολικά την πολιτική μου δραστηριότητα, που με γνώση, τεκμηρίωση και μαχητικότητα ανέδειξε και προώθησε όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του τόπου μας.

Έχω κατακτήσει μια ειλικρινή και αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες της Ηλείας και οι οποίοι γνωρίζουν ότι γι΄ αυτούς αποτελώ μια αξιόπιστη επιλογή, καθώς μπορώ να τους εκπροσωπήσω επάξια στην κεντρική πολιτική σκηνή, να είμαι δίπλα τους στα καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα να κρατάω ψηλά τη σημαία του ήθους και των αξιών στην πολιτική που τόσο δοκιμάζονται στις μέρες μας.

Γνωρίζουν επίσης ότι, εφόσον μου ανανεώσουν την εντολή, θα τους επιστρέψω την εμπιστοσύνη με σκληρή δουλειά και αδιάλειπτη παρουσία παντού. Τους το έχω, άλλωστε αποδείξει, αποδείξει καιτο έχουν εκτιμήσει.

  1. 2.-Καταλόγιζετε ακόμα στην ΝΔ ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την περίοδο της κρίσης. Γιατί ούτε αυτή, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησαν ποτέ, όπως λέτε, για την διακυβέρνηση Καραμανλή;

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δούλεψαν συστηματικά για να χρεώσουν τις ευθύνες της κρίσης και το Μνημόνιο στο ΠΑΣΟΚ, με στόχο να το εξοντώσουν πολιτικά, γι΄αυτό σε αγαστή συνεργασία κάλυψαν τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο 2004-2009, που εκτροχίασε δημοσιονομικά τη χώρα και οδήγησε στα μνημόνια.

Τους προκαλέσαμε επανειλημμένα στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής –μιας και μοναδικής- με συμμετοχή και ξένων εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διερευνήσει την πορεία των δημόσιων οικονομικών από την είσοδο της χώρας στο ευρώ μέχρισήμερα, και αρνήθηκαν.

Εξακολουθούν να είναι αμετανόητοι και οι δύο. Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες για την περίοδο αυτή, αλλά έβγαλε και το κ. Καραμανλή από τη «ναφθαλίνη» με στόχο την αυτοδυναμία, ο δε κ. Τσίπρας πορεύεται ακόμα με την «Καραμανλική συνιστώσα» στη Κυβέρνηση και τα ψηφοδέλτια του.

Γι’ αυτό λέμε είτε Μητσοτάκη ψηφίσεις, είτε Τσίπρα βγαίνει Καραμανλής.

  1. 3.-Μπορεί, κατά την γνώμη σας, ο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τις βασικές αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, καθώς παρά τις μέχρι σήμερα μεταλλάξεις του παραμένει προσηλωμένος στον κρατισμό, στον λαϊκισμό και την υπονόμευση των θεσμών της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.

Εκτιμώ δε ότι ως αντιπολίτευση θα επιστρέψει στον αντιευρωπαϊσμό που ακόμα κρατά μέσα του, και σε ακραία ρητορική και πρακτική.

Βέβαια, υπάρχουν στο εσωτερικό λίγες ξεχωριστές φωνές με μια σοσιαλδημοκρατική αντίληψη, δεν μπορούν, όμως, να επηρεάσουν την κεντρική γραμμή και το πιθανότερο είναι, όταν πάψει να υπάρχει η συγκολλητική ουσία της εξουσίας, να ακολουθήσουν φυγόκεντρες τάσεις.

  1. 4.-Ποιο είναι το διακύβευμα για το Κίνημα Αλλαγής σ’ αυτές τις εκλογές;

Ασφαλώς, εκείνο το ποσοστό που θα του δώσει τη δυνατότητα στην επόμενη Βουλή να έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, ώστε η χώρα να αποφύγει νέες περιπέτειες.Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα βάλει στο τραπέζι το πρόγραμμα του για έξοδο από την κρίση, ενώ, αν υπάρξει, θα αποτελεί σοβαρή, υπεύθυνη και προοδευτική αντιπολίτευση, ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές. Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε το Κίνημα Αλλαγής να αποτελεί το κρίσιμο συντελεστή των 180 εδρών, που θα καθορίσουν την πολιτική στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον εκλογικό νόμο, την αναθεώρηση του Συντάγματος, την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

  1. 5.-Πώς θα αποφευχθούν οι εκλογές με απλή αναλογική; Είστε υπέρ της ψήφου ανοχής;

Γνωρίζει πλέον ο Ελληνικός λαός πόσο έβλαψαν την χώρα οι διπλές εκλογές του 2012 και του 2015 για να εξυπηρετηθούν τα μικροκομματικά σχέδια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα πρέπει να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, πολύ δε περισσότερο, που, αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, θα οδηγηθούμε σε μόνιμη ακυβερνησία, καθώς με την απλή αναλογική του κ. Τσίπρα, μόνο αν συνεργαστούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκύψει Κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, εμείς θα αξιοποιήσουμε όλα τα Κοινοβουλευτικά μέσα και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τον Κανονισμό τη Βουλής και το Σύνταγμα, ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή που θα προκύψει την Κυριακή με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, η πρόταση που έχουμε καταθέσει για εκλογικό σύστημα, που συνδυάζει την αναλογικότητα με την κυβερνησιμότητα και θα καλέσουμε τόσο τον κ. Μητσοτάκη που θέλει, όπως λέει, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, όσο και τον κ. Τσίπρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 Μυρτώ Λιαλιούτη

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όλα καλά στην οικονομία σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της #vouli ,μόνο που δεν το κατάλαβαν οι φορολογούμε… https://t.co/rvkoZ3kqhv

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Και με τη Βούλα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ασφαλιστικό Βρούτση υιοθετεί το ν.4387/2016 Κατρούγκαλου,για όσους πίσ… https://t.co/S0ceejjPR8

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/GPkbP763Dh Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής για «Συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία τ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/BY6SYPV507 Tο Κίνημα Αλλαγής θα γίνει το καταφύγιο όσων πλήττονται από τη «γαλάζια κανονικότητα». Συνέντευξ…

Facebook

ZOO Category

Login