Η τριετία των συντηρητικής, αντιμεταρρυθμιστικής και αντιλαϊκής διακυβέρνησης

on Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022.

Η τριετία των συντηρητικής, αντιμεταρρυθμιστικής και αντιλαϊκής διακυβέρνησης

Πριν τρία χρόνια πολλοί έλληνες πολίτες ψήφισαν την Ν.Δ., για να απαλλαγούν από την τυχοδιωκτική και επικίνδυνη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και γιατί πίστεψαν ότι, σύμφωνα με τις διακηρύξεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και θα ασκήσει μια πολιτική πολύ καλύτερη για τη χώρα και το λαό.

Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά, όλοι έχουν διαψευστεί. Ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε βαθιά συντηρητικός, αντιμεταρρυθμιστής, ενώ η ασκούμενη πολιτική ευνοεί σκανδαλωδώς τους λίγους σε βάρος των πολλών.

Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη, στο μεν θεσμικό επίπεδο αναιρούν κατακτήσεις, κυρίως στην εργασία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την παιδεία, ενώ στο οικονομικό επίπεδο ευνοούν τα μεγάλα συμφέροντα, όπως η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες περιουσίες, το αφορολόγητο των γονικών παροχών για τους πού πλούσιους, τη μείωση των συντελεστών φορολογίας στα κέρδη από μετοχές και τόσα άλλα.

Η Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη θέση ως προς το ποσοστό θανάτων και δεν αξιοποίησε τους διαθέσιμους πόρους λόγω της δημοσιονομικής χαλάρωσης, ώστε να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. που βρίσκεται πλέον στα όρια της κατάρρευσης.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας διέθεσε γύρω στα 50 δισ., είχε όμως τη χαμηλότερη ανταποδοτικότητα, σύμφωνα με μελέτη της Ε.Ε. ακριβώς λόγω του ετεροχρονισμένου και μη στοχευμένου τρόπου που το διέθεσε.

Η Κυβέρνηση βρέθηκε να διαθέτει πόρους πάνω από 72 δισ. για αναπτυξιακές παρεμβάσεις και το αποτέλεσμα είναι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας να παραμένουν, με μόνους ωφελημένους τους λίγους και ισχυρούς, που έχουν πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Για την πρωτοφανή ακρίβεια που ροκανίζει τα πενιχρά εισοδήματα των πιο φτωχών και ευάλωτων, οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι προφανείς και αποτυπώνονται επισήμως στο 12,1% του επίσημου πληθωρισμού αλλά κυρίως στο ότι είμαστε πολύ πάνω από τον Μ.Ο. της Ευρώπης.

Η πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση σε μείζονα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα έχει κοινά σημεία με το ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, το Υπερταμείο των δανειστών, η φορολογική αφαίμαξη των πλατιών λαϊκών στρωμάτων μέσω της έμμεσης φορολογίας.

Για την Ηλεία τι να πει κανείς. Χάνει μία – μία τις κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών – έργο ΠΑΣΟΚ- με κυριότερα παραδείγματα το κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών, τη διάλυση των Νοσοκομείων, ενώ δρομολογημένα έργα όπως το αρδευτικό είναι βαλτωμένα. Το Πάτρα – Πύργος θα ολοκληρωθεί με 8 χρόνια καθυστέρηση, για το Πάτρα – Καλό Νερό – Τσακώνα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Η τοπική αγορά μαραζώνει με υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στο έλεος των μεσαζόντων και ανυπεράσπιστος μπροστά στη κρίση.

Ελπίζω τούτη τη φορά, στις επερχόμενες εκλογές οι συμπολίτες μας να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος με τις αποτυχημένες συνταγές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αξιολογήσουν και να στηρίξουν τις υπεύθυνες και τεκμηριωμένες θέσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για μια Σοσιαλδημοκρατική Διακυβέρνηση.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνονται οι… https://t.co/iPXfp99zin

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά οτι η ακρίβεια…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών απο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων αποτελεί μον… https://t.co/5YlVXDshtS

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστο…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Ο πολυδιαφημισμένος από την Kυβέρνηση πρώτος προϋπολογισμός εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας, δεν…

Facebook

ZOO Category

Login